Google'ın sahibi kim? Serveti ne kadar? Nerede kuruldu?

Google'ın sahibi kim? Dünyanın en büyük arama motoru olan Google, son günlerde ülkemizde gündemin ilk sırasında yer alıyor. Milyonlarca kullanıcıya sahip Google'ın sahibi kim? sorusunun cevabı araştırılmaya başlandı. İnternetin gelişiminde büyük etkiye sahip buluş hakkında bilgiler haberimizde yer alıyor. İşte Google'ın sahibi kim? Serveti ne kadar? Nerede kuruldu? Merak edilen detaylar haberimizde...

Google'ın sahibi kim? Milyonlarca kullanıcıya sahip Google'ın sahibi kim? sorusunun cevabı araştırılmaya başlandı. İnternetin gelişiminde büyük etkiye sahip buluş hakkında bilgiler haberimizde yer alıyor. Dünyanın en büyük arama motoru olan Google, son günlerde ülkemizde gündemin ilk sırasında yer alıyor. İşte Google'ın sahibi kim? Serveti ne kadar? Nerede kuruldu? Merak edilen detaylar haberimizde...

GOOGLE'IN SAHİBİ KİMDİR?

Google‘ı Sergey Brin ve Larry Page tarafından Stanford Üniversitesinde doktora öğrencisi oldukları sırada 4 Eylül 1998 yılında kurulmuştur. Google kurucuları olan Sergey Brin ve Larry Page ” Google Guys ” olarak anılmaktadır ve günümüzde halen yönetim kurulu üyesi olarak görevlerine devam etmekteler.

Google şirketinin ilk kuruluşu sırasında aldığı 100 000$’lık ve 750 000’lık maddi sponsorluk; onların amatör ve inançlı bir ruhla ilk alan adı üzerinden(www.google.com) gelecekte onları dünyanın en büyük şirektlerinden birisi haline getirecek atılımını yapmışlardır. Bugün kuruculardan Sergey Brin onca zenginliğine rağmen halen kaliforniya’daki mütevazi eski evinde yaşamakta ve işe bisikletle gitmektedir. Hatta onu sık sık metroda bile görenler çıkmaktadır. Larry ise Sergey’e nispeten daha bonkör bir yaşam tarzı sürmektedir(2014 yılında aldığı 40 milyon dolar değerindeki megayat bunun kanıtıdır). Gerçi yat da alsa kat da alsa adamın hakkı, en nihayetinde herif dünyanın kayıtlardaki en zengin 50 adamı arasında. O yemesinde ben mi yiyeyim:))

Google kimin diye soracak olursanız size bu konuda net bir cevap veremiyorum; çünkü 2004 yılında hisselerini halka arz eden Google firmasının onbinlerce hissedarı bulunmaktadır. Yanlız şu kadarını söyleyebiliriz ki piyasa değeri 160 milyar doları geçkin olan ve 40 000’den fazla çalışanı olan Google firmasının en büyük hissedarları Larry Page ve Sergey Brin’dir.

Tahminen şu anda larry’nin 21 milyar dolarlık, Sergey’in’de 22 milyar dolarlık hissesi bulunmaktadır. Google firmasının dünyanın birçok ülkesinde onlarca ofisi bulunmaktadır. Bu ofislerden en büyüğü kaliforniyadaki(San Jose yakınındaki Santa Clara country’deki mountview şehri) 150 dönümden daha geniş bir arazi üzerinde kurulan ve 110 000 mertrekare çalışma alanına sahip ofisidir. Google firmasının sloganı ise “don’t be evil” yani asla “kötü olma” şeklindedir. Bu slogan bir çok kişi tarafından saçma bulunmuş ve eleştiri konusu olmuştur.

 

Google'ın sahibi kim? Serveti ne kadar? Nerede kuruldu? ile ilgili etiketler ABD Google internet arama motoru sahibi ülke
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.