Google Chrome'da açtığınız gizli pencere aslında gizli değil! Google çalışanı açıkladı!

Google da dahil hiç kimsenin görmediğine güvenerek açtığımız gizli sekme penceresi ne kadar güvenli? Google çalışanı bu konuyla ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Bilgilerimiz ne kadar güvende? İşte detaylar...

Çoğu insan genellikle bilgileri ve arama kayıtları gözükmemesi adına Google Chrome'da bulunan gizli pencere (Incognito)'yi kullanarak istedikleri erişime ulaşıyorlar. Kimsenin görmediğine güvenerek kullanılan gizli pencere ile ilgili Google çalışanı ilginç açıklama yaptı. Bu açıklama, insanlarda güvenlik endişesi oluşturdu. 

Google Chrome'da bulunan gizli pencere (Incognito) yaptığınız işlemleri, girdiğiniz siteleri, çerezleri ve siteleri kaydetmiyor. Şirket bu konu hakkında, “Gizli modda, tarama geçmişinizin, çerezlerinizin, site verilerinizin veya formlara girdiğiniz bilgilerin hiçbiri cihazınıza kaydedilmez. Bu, etkinliğinizin Chrome tarayıcı geçmişinizde görünmeyeceği, yani cihazınızın diğer kullanıcılarının etkinliğinizi göremeyeceği anlamına gelir. Web siteleri sizi yeni bir kullanıcı olarak görür ve oturum açmadığınız sürece kim olduğunuzu bilemez” diyor.

Google Chrome'da açtığınız gizli pencere aslında gizli değil! Google çalışanı açıkladı!

Ancak gizli pencereyi kullanmak kişilere tamamen gizlilik sağlamıyor. Google konu hakkında, “etkinliğiniz ziyaret ettiğiniz web sitelerinden, işvereninizden veya okulunuzdan ya da internet servis sağlayıcınızdan gizlenmez” açıklamasında bulunuyor. Uzun zamandır firmanın gizli pencere kullanımı gerçekten tamamen gizli hale getirmesi isteniyor ve bunu Google çalışanları da dile getiriyor.

Kısa süre önce Google pazarlama şefi Lorraine Twohill’in şirketin CEO’su Sundar Pichai‘ye doğrudan bir e-posta göndererek, “Gizli Pencere / Incognito Modunun gerçekten gizli hale getirmesi” gerektiğini söyledi. Twohill, hizmetin gerçekte gizli olmaması nedeniyle Google’ın “bulanık bir dil” kullanmak zorunda kaldığını ve bunun da tüketicilerin şirketin hizmetlerine olan güvenini zedeleyebileceğini savundu. Ortaya çıkan bazı belgeler, Google çalışanlarının 2018 yılında “Incognito” ismini ve “Spy Guy” simgesinin kullanımını eleştirdiğini de gösterdi.

 

Google Chrome'da açtığınız gizli pencere aslında gizli değil! Google çalışanı açıkladı! ile ilgili etiketler Google Google Chrome gizli pencere Incognito
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.