Gökbilimcilerden heyecanlandıran keşif! Dünya büyüklüğünde bir ötegezegende radyo sinyali tespit edildi!

Dünya gezegeni dışında hayat belirtisinin olup olmadığını araştırmaya devam eden gökbilimciler, heyecanlandıran bir keşfe daha imza attı. Edinilen bilgilere göre Dünya’dan 12 ışık yılı uzaklıkta bulunan bir ötegezegende tekrar eden bir radyo sinyali tespit edildi. İşte bilim dünyasını meraklandıran o keşfe ilişkin ayrıntılar…

Senelerdir Dünya dışında herhangi bir gezegende bir yaşam belirtisinin olup olmadığını, yok ise de yeni bir yaşamın farklı bir gezegende kurulup kurulamayacağını tespit etmek üzere araştırmalarına devam eden bilim insanları, yeni bir keşfe imza attı. Gökbilimciler tarafından keşfedilen yeni ötegezegen heyecan ile karşılandı.

Daha önce de binlerce ötegezegenin keşiflerine imza atmış olan gökbilimciler, bu kez hem ötegezegende hem de gezegenin yörüngesinde döndüğü yıldızda radyo sinyali tespit ettiklerini açıkladılar. Gökbilimciler tarafından açıklanan yeni keşif, bilim dünyasında yankı uyandırdı. Peki, ötegezegen ne anlama gelir?

“ATMOSFERE BİLE SAHİP OLABİLİR!”

Gökbilimcilerden heyecanlandıran keşif! Dünya büyüklüğünde bir ötegezegende radyo sinyali tespit edildi!

Dünya’dan 12 ışık yılı uzaklıkta bulunan bir ötegezegenden ve ötegezegenin yörüngesinde döndüğü yıldızdan tekrarlı radyo sinyalinin tespit edildiğini açıklayan gökbilimciler, bilim dünyasını heyecanlandırdı. Gökbilimciler sinyal keşiflerine ilişkin yapmış oldukları değerlendirmelerde, ötegezegenin Dünya’nın büyüklüğüne sahip bir manyetik alana hatta ve hatta belki de bir atmosfere sahip olabileceğini ifade etti.

Bilim insanlarının New Mexico’daki Karl G. Jansky Çok Büyük Teleskop Dizisi’ni kullanarak yaptıkları gözleme göre YZ Ceti yıldızından ve onun yörüngesinde bulunan YZ Ceti b isimli dış kaynaktan gelen güçlü radyo dalgaları tespit edildi. Araştırmacılara göre söz konusu radyo sinyalleri, gezegenin manyetik alanı ile yıldız arasındaki etkileşimler tarafından üretildi.

ATMOSFERİN VARLIĞINA DİKKAT ÇEKTİLER!

Güneş sisteminin dışında olan ve “ötegezen” olarak tanımlanan yeni keşfe ilişkin değerlendirmelerde bulunan Colorado Boulder Üniversitesi astrofizikçilerinden Sebastian Pineda, “Bir gezegenin bir atmosfere sahip olup olmadığı, ilgili gezegenin güçlü bir manyetik alanının bulunup bulunmadığı ile bağlantılı olabilir” ifadelerini kullandı.

Pineda’nın bu açıklaması heyecan yaratırken bilim insanlarının daha önceden de Jüpiter büyüklüğünde ötegezegenlerde manyetik alanlar saptamış oldukları tekrar gündeme geldi.

Gökbilimcilerden heyecanlandıran keşif! Dünya büyüklüğünde bir ötegezegende radyo sinyali tespit edildi! ile ilgili etiketler Keşif bilim insanı uzay
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.