İlk Türk astronot Alper Gezeravcı uzaydan fotoğraf paylaştı: "Yüzümüzdeki mutluluk..."

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, sosyal medya hesabından fotoğraf paylaştı. Gezeravcı, Instagram gönderisinde Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) kenetlenme sürecinden bir anı takipçileriyle paylaştı.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Instagram hesabından uzaydan bir fotoğraf paylaştı.

Kendilerini taşıyan kapsülün ISS'e kilitlendiği sırada diğer istasyon personeli tarafından çekilen fotoğrafı paylaşan Gezeravcı şu notu ekledi:

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı uzaydan fotoğraf paylaştı: "Yüzümüzdeki mutluluk..."

"Kapsülümüz kenetlenme limanına eriştikten kısa bir süre sonra yüzümüzdeki mutluluk, astronot arkadaşlarımızın kameralarına bu şekilde yansımış.

Uluslararası Uzay İstasyonu, farklı ülkelerden astronotları bir araya getirerek küçük bir Dünya oluştururken evrene ışık tutmak için gerçekleştirilen birçok deneye de ev sahipliği yapıyor

Biz de bu deneyimi bizzat yaşayarak ülkemizi uzay araştırmaları alanında hak ettiği seviyeye getirmek için tüm gayretimizle çalışıyoruz.

Uzaydan hepinize, en içten sevgi ve selamlarımla!"

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alper GEZERAVCI (@astroalper)'in paylaştığı bir gönderi

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı uzaydan fotoğraf paylaştı: "Yüzümüzdeki mutluluk..." ile ilgili etiketler Alper Gezeravcı uzay Instagram fotoğraf
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.