Gökbeklitepe’de ortaya çıkan Monolit herkesi şaşırttı! Monolit nedir?

Göbeklitepe'de bulunan bir monolit ve üzerinde yazanlar dikkat çekti. Güvenlik görevlileri tarafından araştırılmaya başlanan bu monolit ne zaman kimler tarafından oraya konuldu araştırılıyor. Göbeklitepe'de yeni bir sır ortaya çıktı...

Göbeklitepe’nin yıllardır koruduğu sırrı merak ediliyor. Dizilere ve filmlere konu olan bu gizem hala araştırılıyor. Şanlıurfa’ da tarihin sıfır noktası olarak kabul edilen Göbeklitepe’de yaşanan esrarengiz bir olay gündem oldu. Göbeklitepe’de bulunan bir monolit herkesi meraklandırdı.

Göbeklitepe’de araziye yerleştirilmiş metal blok bulunması ardından, bloğun üzerinde yazanlar dikkat çekti. Göktürk alfabesiyle, 'Ay'ı görmek istiyorsan gökyüzüne bak' yazılı olduğu ortaya çıktı. Güvenlik güçleri tarafından, daha önce ABD ve Romanya'da bulunan monolitlere benzerliği ile dikkat çeken metal bloğun kimler tarafından ne amaçla araziye dikildiğinin belirlenmesine yönelik çalışma başlatılmıştır.

Gökbeklitepe’de ortaya çıkan Monolit herkesi şaşırttı! Monolit nedir?

Monolit nedir?

Monolit, yekpare taş veya kayadan meydana gelen, görünüşte dağ benzeri bir jeolojik veya teknolojik, büyük boyutlu bir kitle olarak bilinmektedir. Sıklıkla çok sert ve katı metamorfik kayadan olan bu kitleleri, genellikle erozyon açığa çıkarır.

İsim Latince monolithus sözcüğünden gelmektedir ki bu da Yunanca (monolithos) sözcüğünden gelmiştir. İngilizce ve Türkçeye ise Fransızca monolithe sözcüğünden gelmektedir.

Jeolojik Monolitler

Bugün yeryüzündeki en büyük üç monolit şunlardır:

-Mount Augustus (Augustus Dağı),Avustralya

-La Peña de Bernal, Meksika

-Stone Mountain (Taş Dağı),Atlanta, Georgia, ABD

Gökbeklitepe’de ortaya çıkan Monolit herkesi şaşırttı! Monolit nedir? ile ilgili etiketler göbeklitepe monolit nedir
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.