Gizemli virüs Corona, Türkiye'ye sıçrar mı?

Tıp dünyasının geçtiğimiz yıllarda kuş gribi, domuz gribi gibi virüslerle olan mücadelesi Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan Corona virüsü ile devam ediyor. SuperHaber muhabiri Gizem Er, birçok kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan Corona virüsü ile ilgili bilinmeyenleri konuşmak üzere Koç Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Önder Ergönül ile bir röportaj gerçekleştirdi.

Y.Gizem Er
Y.Gizem Er

Geçen yıl sonu Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve 2020’nin başından beri 132 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Corona virüsü, tüm dünyada korku yaratmaya devam ediyor. ABD, Fransa, Almanya, Tayland gibi binlerce kilometre uzaklıktaki ülkelerde bile bu gizemli virüse yakalananların sayısı gün geçtikçe daha da artıyor.

Prof. Dr. Önder Ergönül, dünyada korku yaratan Corona virüsü için Türkiye'de gerekli önlemlerin alındığını ve telaşlanacak bir durumun şimdilik söz konusu olmadığını anlattı. Gizemli virüsün grip ile benzer belirtiler taşıdığını belirteren Ergönül, yüksek ateş, kas ağrıları, yaygın halsizlik, solunum sıkıntısı ve ishal gibi belirtiler taşıyan vatandaşların telaşlanmadan bu virüs için hazırlanmış ve gerekli önlemler alınmış referans hastanelere başvurulması gerektiğini söyledi.

ALINAN ÖNLEMLER YETERLİ Mİ?

Virüsün yaygınlaşmasını önlemek için havalimanlarında birçok uygulama yapılmaya başlandı. Prof. Dr. Ergönül, tedbir için alınan önlemlerin yeterli olduğunu şu sözleriyle belirtiyor: Ülkeye girişlerde termal kameralar kullanılıyor. Wuhan'a direk uçuşlar iptal edildi. Onun dışında şüpheli bir vaka saptanırsa yani grip belirtileri olan ve Wuhan ya da Çin'in belli eyaletlerinden Türkiye’ye gelen insanların bir an evvel saptanması yapılacaktır.

SuperHaber muhabiri Gizem Er'in Prof. Dr. Önder Ergönül ile gerçekleştirdiği röportaj SuperHaber YouTube kanalında yayında...

Röportajın öne çıkan başlıkları:

-Çin'de yaygınlaşan Corana virüsü alarmı,

-Corana'nın belirtileri,

-Ortaya çıkan gizemli virüsün Türkiye'ye sıçrama ihtimali,

-Virüsün yaygınlaşmasını önlemek için alınacak önlemler,

-Grip ile arasındaki farklar,

-Virüs için geliştirilecek tedavi yöntemleri,

-Hayvanlarda görülen Corona virüsü ile bağlantısı,

-Corona ile 12 yıl önce 800'e yakın kişinin ölümüne yol açan Sars virüsünün benzer yönleri,

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Gizemli virüs Corona, Türkiye'ye sıçrar mı? ile ilgili etiketler Çin SuperHaber YouTube Wuhan prof. dr. önder ergönül enfeksiyon hastalıkları uzmanı corona gizem er
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.