Ghosty nedir? Ne işe yarıyor? Yasak mı?

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, günden güne kullanıcı sayısını arttırmaya devam ediyor. Instagram uygulaması'nın belirlediği kurallar dışına çıkan Ghosty adlı uygulama, Instagram'ın gizlilik kurallarını ihlal etmektedir. Birçok kullanıcı Ghosty'nin ne anlama geldiğini merakla araştırıyor. Peki, Ghosty nedir? Ne işe yarıyor? Yasak mı? Detaylar haberimizde...

Instagram, sosyal medya platformları arasında en çok tercih edilen uygulamalardan biri olarak biliniyor. Dünya genelinde birçok aktif kullanıcı ile günden güne bu sayıyı artırmaya yönelik çalışmalar yapmaya devam ediyor. Google Play Store'da yer alan Ghosty isimli uygulama İnstagram'a yönelik gizlilik kurallarını ihlal etmesi ile gündeme geldi. Instagram, Ghosty uygulamasının kullanıcı gizliliğini ihlal ettiğini belirterek, uygulamanın faaliyetlerine son vermesini istedi. Vatandaşlar Ghosty uygulamasının ne işe yaradığını merakla araştırmaya devam ediyor. Peki, Ghosty nedir? Ne işe yarıyor? Yasak mı? Detaylar haberimizde...

Ghosty nedir? Ne işe yarıyor? Yasak mı?

GHOSTY NEDİR?

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, herkese açık ve gizli olmak üzere iki farklı gizlilik seçeneği sunuyor. Herkese açık hesapların gönderileri ve hikayeleri diğer Instagram kullanıcıları tarafından da görüntülenirken, gizli hesaplar ise yalnızca takip edilen kişiler tarafından görülebiliyor.

Google Play Store'da yer alan Ghosty isimli uygulma ise, gizli profillerde paylaşılan fotoğraf ve hikayeleri görüntülemenizi sağlıyor.

Başkalarının gizli profillerini görüntülemenize olanak sağlayan Ghosty, aslında eğlence amaçlı olarak görülse de birçok gizlilik kuralını da ihlal ediyor.

Ghosty uygulamasını indirdiğinizde, sizden Instagram hesabınızla sisteme giriş yapmanız isteniyor. Sisteme giriş yaptığınızda ise kendi profiliniz ve takip ettiğiniz gizli hesapların profilleri havuza aktarılıyor. Sistem bu sayede uygulamaya giriş yapan herkesin, takip ettiği hesapları tek tek kaydediyor.

Kısacası uygulamaya giriş yaptığınızda, hem kendinizin hem de takip ettiğiniz arkadaşlarınızın verilerini tehlikeye atmış oluyorsunuz.

Göz atmak istediğiniz profil, Ghosty'nin havuzunda yer alıyorsa, bu profil gizli bile olsa hikaye ve fotoğrafları görebiliyorsunuz.
Instagram, Ghosty uygulamasının kullanıcı gizliliğini ihlal ettiğini belirterek, uygulamanın faaliyetlerine son vermesini istedi.

Ghosty nedir? Ne işe yarıyor? Yasak mı? ile ilgili etiketler Instagram Google 2019 uygulama Ghosty
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.