Geliriniz 1883 liranın altındaysa faturanızı devlet ödüyor! İşte elektrik faturası yardımı başvuru formu

Dar gelirli ailelere elektrik faturası yardımı yine devletten geliyor. 2019 yılında başlatılan Elektrik Tüketim Desteği planlamasına göre; geliri önceden belirlenen rakamların altında olan vatandaşların elektrik faturasına hanedeki kişi sayısına göre 216 lira indirim gerçekleşiyor. İşte, elektrik faturası yardımı için başvuru formu…

Ekonomik anlamda zorluk çeken dar gelirli ailelere elektrik faturası yardımı yapılıyor. PTT aracılığıyla yapılan yardımlarda gelirin belirli bir rakamın altında olması elektrik faturası yardımının devreye girmesine ve belirlenen hane sayısına göre de desteğe çevrilmesi gündeme geliyor.

Daha öncesinde 2 milyondan fazla abonenin yararlandığı elektrik faturası yardımından ilerleyen dönemlerde yaklaşık olarak 5 milyon kadar ailenin de yararlanması bekleniyor. Elektrik faturalarını ödemekte sıkıntı çekenlerin başvurularını yapmaları halinde yapılacak olan incelemeler sonrasında kendilerine 216 liraya kadar elektrik faturası yardımı gerçekleştiriliyor.

Geliriniz 1883 liranın altındaysa faturanızı devlet ödüyor! İşte elektrik faturası yardımı başvuru formu

Elektrik Faturası Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Gelir düzeyi az olan ailelerin yararlanabileceği elektrik faturası yardımında hanedeki kişi başına düşen gelirin net asgari ücretin 3'te 1'inden az olması şartı aranmakta. 1 Temmuz tarihinden önce 1.417 TL olan bu tutar asgari ücretin 5 bin 500 liraya çıkmasıyla birlikte 1.883 TL olarak belirlendi. 4 kişilik bir ailede gelir 7 bin 332 liranın altında ise elektrik faturası yardımından yararlanılabilecek. Ödemeler ise düzenli olarak PTT aracılığıyla gerçekleştirilecek. Bunun için PTT’ye geçerli kimlik belgesi ve mesken elektrik faturasını ibraz etmek yeterli olacak.

Elektrik Faturası Yardımı Ne Kadar?

Son gelen elektrik zamları ile birlikte artan destek miktarı hanede yaşayan kişi sayısına göre 108 lira ila 216 lira arasında değişmektedir.

• 1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaat (108 lira).
• 3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat (144 lira).
• 4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat (180 lira).
• 5 veya daha fazla hanelere aylık 150 kilovatsaat (216 lira).

Geliriniz 1883 liranın altındaysa faturanızı devlet ödüyor! İşte elektrik faturası yardımı başvuru formu - Resim : 2

Elektrik Faturası Yardımından Kimler Yararlanabilir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada elektrik faturası yardımından şu kişiler yararlanabilmektedir:

• Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı
• Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı
• Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı
• Şartlı Eğitim - Şartlı Sağlık Yardım Programı
• Çoklu Doğum Yardım Programı
• Kronik Hastalık Yardım Programı
• Engelli Aylıkları
• Yaşlı Aylığı
• Engelli Yakını Aylığı
• 65 yaş üstü muhtaç kişiler

NOT: Sosyal yardımlar ve bankaların düzenlemiş olduğu promosyonlarda tüm bilgiler internet kaynaklı olup verilen rakam ve tutarlardan SuperHaber ekibi sorumluluk kabul etmemektedir.

Geliriniz 1883 liranın altındaysa faturanızı devlet ödüyor! İşte elektrik faturası yardımı başvuru formu ile ilgili etiketler Sosyal Yardım dar gelirli aileler elektrik faturası yardımı
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.