Gelir Uzman Yardımcısı alımı ne zaman başlayacak? 2 bin personel alınacak

Gelir Uzman Yardımcısı alımı ne zaman başlayacak? Maliye Bakanı Naci Ağbal 2 bin Gelir Uzman Yardımcısı alınacağını açıklamıştı. Ünüversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olan adaylar 10 Nisan tarihinden itibaren başvuru yapabilecek.

2 bin Gelir Uzman Yardımcısı alınacak. Alımlar ne zaman başlayacak? Maliye Bakanı Naci Ağbal Sakarya Vergi Dairesi Müdürlüğü'nün açılışında bakanlık bünyesinde istihdam edilmek üzere 2 bin Gelir Uzman Yardımcısı alınacağını açıkladı. Bu açıklamadan sonra ünüversitelerin ilgili bölümlerini bitiren adaylar heyecanlı bir bekleyiş içine girdi. Gelir Uzman Yardımcısı alımı ne zaman başlayacak sorusuna 10 Nisan pazartesiden itibaren yanıtı geldi.

Gelir Uzman Yardımcısı alımı için bekleyiş devam ediyor. Sakarya Vergi Dairesi Müdürlüğü'nün açılışında konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın 2 bin Gelir Uzman Yardımcısı alımı yapacağını duyurması bu alanda kariyer yapmak isteyenlerde heyecan yarattı. Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olanların bekledikleri alımlar 10 Nisan 2017 Pazartesi tarihinde başlayacak. Bu alım sürecinde adaylar yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı sınavdan geçecekler. Bakan Ağbal'in kadrolarda gençlerin yer almasını arzuladıklarını açıklamasının adaylar, Gelir Uzman Yardımcısı alımı ne zaman başlayacak ve başvurular nasıl yapılacak araştırıyor.

Gelir Uzman Yardımcısı alımı yapılacak. Sakarya Vergi Dairesi Müdürlüğü açılışında konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, konuşmasında alıma dair açıklamalarda bulundu ve Gelir Uzman Yardımcısı alımı için gerekli izinleri aldıklarını ve kadroların gençleşmesini istediklerini belirtti. Bakan Ağbal, genç mezunları Gelir Uzman Yardımcısı alımı başvurusu yapmaya davet etti. Ağbal'ın açıklamaları Gelir Uzman Yardımcısı alımı için bekleyen, kariyerini bu yönde şekillendirmek isteyen gençleri sevindirdi. 2 bin personelin istihdam edileceği alım hakkında bilgi sahibi olmak isteyen genç adaylar, Gelir Uzman Yardımcısı başvurularının ne zaman başlayıp, ne kadar süreceğini araştırmaya başladı.

Gelir_Uzman_YardAmcAsA_alAmA_ne_zaman_baAlayacak

Maliye Bakanı'nından Gelir Uzman Yardımcısı alımı açıklaması

Sapanca Vergi Dairesi Müdürlüğünün açılışında konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, insan kaynaklarına çok önem verdiklerini ve Gelir İdaresi Başkanlığının insan kaynaklarının gençleştirilmesinin son derece önemli olduğunu vurguladı. Ağbal, vergi dairelerinde hizmet verecek çalışanların genç jenerasyondan olmasını istediklerini açıkladı. Bu kapsamda müjdeli bir haber vermek istediğini belirten Ağbal, "Başbakanlıktan da onayı çıktı. Gelir İdaresi Başkanlığına 2 bin gelir uzman yardımcısı alacağız. Sınav iznini Başbakanlıktan aldık. 10 Nisan'da bütün genç mezun arkadaşlarımızı davet ediyorum; Gelir İdaresi Başkanlığının açacağı sınava müracaat edin. Vergi dairelerimizde, Gelir idaresi Başkanlığımızda çok güzel hizmetler yapın." şeklinde konuştu.

Sınav, 2017 Mayıs'ta yapılacak

Gelir Uzman Yardımcısı alımı için 2015 ve 2016 KPSS'lerinden yeterli puan alan adayların sınava müracat edebileceğini, sınavın ise mayıs ayı içerisinde yapılacağını aktardı. Ağbal, "Böylelikle Gelir İdaresi Başkanlığı hizmet ordusuna 2 bin genç arkadaşımızı katmış olacağız. Şimdiden kendilerine başarılar diliyorum. Vergi dairesinde görev yapmak, çok önemli bir iştir. Güler yüzlü hizmet anlayışını merkeze koyan bir noktada bu arkadaşlarımızı yetiştireceğiz. Devlete, millete hizmet edecekler. Sapanca Vergi Dairesinde çalışacak, görev yapacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum." dedi.

Başvurular ne zaman başlayacak?

T.C. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre; Gelir İdaresi Başkanlığına alınacak 2 bin Gelir Uzman Yardımcı için başvurular 10 Nisan 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 28 Nisan 2017 Cuma tarihinde sona erecek.

Adaylara iki aşamalı sınav uygulanacak

Gelir Uzman Yardımcı alımı başvurusunun ardından yazılı sınava girecek adayların isimleri ve sınava nerede girecekleri sınav tarihinden en az 10 gün önce açıklanacak ve adaylar bu bilgileri e-Devlet portalıyla Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden öğrenebilecek. Gelir Uzman Yardımcı alımı kapsamında yapılacak yazılı sınav 14 Mayıs 2017 Pazar tarihinde gerçekleştirilecek.

Sınavda adaylara; Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Hukuk, İktisat, Maliye ve Muhasebe soruları yöneltilecek. Hukuk'ta; Anayasa Hukuku, İdare Hukuku ve İdari Yargı Hukuku, Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku (Genel Hükümler-Şirketler-Kıymetli Evrak), İcra ve İflas Hukuku (Genel Hükümler) soruları, İktisat'ta; Makro İktisat, Mikro İktisat, Uluslararası İktisat, İşletme İktisadı, Uluslararası Ekonomik İlişliler ve Kuruluşlar konuları, Maliye'de; Kamu Maliyesi, Maliye Politikası, Türk Vergi Sisteminin Genel Esasları konuları, Muhasebe'de ise; Genel Muhasebe, Maliyet Muhasebesi, Şirketler Muhasebesi, Mali Tablolar Analizi, Ticari Hesap konuları sorulacak.

Sınav sonuçları nereden duyurulacak?

Yazılı sınavın ardından sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların isimleri uygun yerlerre listelerin asılması ve Gelir İdaresi Başkanlığı resmi internet sitesinden yayımlanması suretiyle duyurulacak. Ayrıca asil ve yedek adaylar listesi adaylara yazı ile bildirilecek.

Kılavuzu incelemek için tıklayın

SINAV İKİ AŞAMALI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalıdır.
Giriş sınavının yazılı bölümü test usulü gerçekleştirilecek olup, sınav konularına aşağıda yer verilmiştir.

LÜTFEN SINAVA BAŞVURMADAN ÖNCE BU LİNKTEKİ KILAVUZU DETAYLICA OKUYUNUZ

Gelir Uzman Yardımcısı alımı ne zaman başlayacak? 2 bin personel alınacak ile ilgili etiketler gelir uzman yardımcısı ne zaman
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.