Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman?

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 12 bin 500 personel daha alınacak. Sağlık Bakanı Recep Akdağ açıklama yaptı. Bakanlık bünyesinde 2017'de 16 bin 500 personelin istihdamı edilmesi planlanıyor. bu rakamın 3 bin 900'ü atama aşamasında geri kalan kontenjan için başvurular ne zaman başlayacak?

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak? sorusu sosyal medyada en çok sorulan ve cevabı aranan soru oldu. Bakanlık 2017 yılı içinde toplam 16 bin 500 personel alacağını açıklamıştı. Bu zamana kadar 3 bin 900 personel alımı yapan Sağlık Bakanlığı geri kalan personeli ne zaman alacak? İşte Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak sorusunun yanıtı...

Sağlık Bakanlığı personel alımı konusunda beklenen açıklama Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan geldi. Bakan Akdağ, Sağlık Bakanlığı personel alımı kapsamında 12 bin 500 personel daha alınacağını ifade etti. Yeni yılın başından bu yana beklenen alım konusunda yapılan açıklama sağlık sektöründe çalışmak isteyenleri sevindirdi. Şimdi adaylar merakla Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurularının ne zaman başlayacağını araştırıyor.

SaAlAk_BakanlAAA_personel_alAmA_baAvurularA

Sağlık Bakanlığı personel alımı konusunda yeni yıldan bu yana bekleyen adaylar, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın açıklamalarıyla umutlandı. Ceyhan Kültür Merkezi'nde konuşan Bakan Akdağ, yüz binlerce kişinin merakla beklediği Sağlık Bakanlığı personel alımı konusunda açıklamasında 12 bin 500 personelin istihdam edileceğini açıkladı. Akdağ'ın açıklamalarının ardından bu alanda kariyer hedefleyen adaylar, personel alımı başvurularının başlayacağı tarihi araştırmaya başladı. 2017'de 16 bin 500 personelin istihdamı için çalışma yapılırken, bunun 3 bin 900'ünün ataması geride kalan süreçte tamamlandı. Gelecek aylarda ise hedeflenen 12 bin 500 personel istihdamı daha gerçekleştirilecek.

Personel dağılımı nasıl olacak?

Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen merkezlerde görev yapacak 16 bin personelden 220'si acil sağlık hizmetlerinde, 1886' sı Türkiye Kamu Hastanelerindeki Kuruma bağlı olan eğitim hastanelerinde, 34'ü halk sağlığı laboratuvarlarında, 920'si toplum sağlığı merkezlerinde,422'si Türkiye Halk Sağlığı Kurumuna bağlı entegre ilçe hastanelerinde, 60'ı ilçe sağlık müdürlüklerinde,10 bin 500'ü yataklı tedavi kurumlarında, 1958' ientegre ilçe hastanelerinde ve sağlık evlerinde çalışacaklar. Bu personellerden 8 bin 274'ü uzman tabip, 1'i diş tabibi, 6 bin 669'u tabip,5'i hemşire, 1'i sağlık teknikeri, 1'i diyetisyen, 10032 ü ebe, 45'i sağlık memuru, 1'i psikolog olarak görev yapacak.

Gelecek 2 ayda 12 bin 500 atama hedefleniyor

Adana'da Ceyhan Kültür Merkezi'nde Gençlik Kürsüsü programı kapsamında gençlerle buluşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kendisini dinlemeye gelen gençlerden gelen sorular üzerine Sağlık Bakanlığı personel alımı konusunda açıklamalarda bulundu. Akdağ açıklamasında, "Bu sene Maliye Bakanlığı’nda 16 bin 500 atama limiti alabildik. Bunun 3 bin 900’ünü atadık. Geri kalanını da atayacağız. Kalan 12 bin 500 kişiyi önümüzdeki iki ay içerisinde atayacağız. Ortaöğretim mezunları da atayacağız ama sayı az. Neden az, çünkü üniversite mezunlarının da sayıları arttı. Bunları atadıktan sonra da Maliye Bakanı Naci Ağbal’dan ben başka kadrolar alacağım inşallah." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman? ile ilgili etiketler Sağlık Bakanlığı başvuru personel alımı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.