Gelinim Mutfakta izleyen bu tarifi denemek için can atıyor! Ispanaklı volovan tarifi ile çay saatleri lezzet şölenine dönecek: Ispanaklı volovan için gerekli malzemeler…

Gelinim Mutfakta programında verilen tarifler, ilgi çekmeyi her zaman başarıyor. Programda ilgi çeken tariflerden biri de ıspanaklı volovan oldu. Herkes bu tarifin nasıl yapılacağını araştırıyor. İşte çok merak edilen o tarif…

Son zamanların sevilen programları arasında yer alan Gelinim Mutfakta’da yaşanan olaylar kadar verilen tarifler de ilgi çekiyor. Programda daha önce çok fazla duyulmayan lezzetli tarifler verildiği için pek çok kişi bu tarifleri araştırıyor. Programı izleyemeyenler internetten bu tariflere ulaşmaya çalışıyor.

Programın kısa süre önce yayımlanan bir bölümünde ıspanaklı volovan tarifi verildi. Bu tarif pek çok kişinin ilgisini çekmeyi başardı. Tarifi görenler, özellikle çay saatlerinde ya da özel davetlerde ikram etmek için bu tarifin detaylarını öğrenmek istiyor. Ispanaklı volovan, gerekli malzemeler hazırlandıktan sonra son derece basit bir şekilde yapılabiliyor.

ISPANAKLI VOLOVAN İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Ispanaklı volovan için 8 adet milföy hamuru, bir adet soğan, 2 diş sarımsak gibi malzemeler gerekiyor. Aynı zamanda 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet kırmızı biber, 500 gram ıspanak da kullanılacak malzemeler arasında yer alıyor.

10 adet mantar, tuz, pul biber, karabiber, yarım su bardağı rendelenmiş kaşar ve yumurta sarısı gereken malzemeler arasında bulunuyor.

ISPANAKLI VOLOVAN TARİFİ

Gelinim Mutfakta izleyen bu tarifi denemek için can atıyor! Ispanaklı volovan tarifi ile çay saatleri lezzet şölenine dönecek: Ispanaklı volovan için gerekli malzemeler…

Ispanaklı volovan yapmak için ilk olarak milföy hamurundan yuvarlak parçalar kesmek gerekiyor. Bunun için yuvarlak kurabiye kalıplarının kullanılması gerekiyor. Kesilen yuvarlak hamurlardan dört tanesi, yağlı kâğıt bulunan tepsiye diziliyor. Kalan hamurlardan bu sefer küçük bir kurabiye kalıbı yardımıyla parçalar oluşturuluyor. Küçük yuvarlak hamurlar daha büyük olan tepsideki hamurların üzerine konuluyor.

Hamurların üzerleri kabarmanın önlenmesi için çatal yardımıyla deliniyor. Önceden ısıtılmış fırına atılan hamurlar, hafif kızarana kadar pişiriliyor. Hamur pişene kadar tavada soğan ve sarımsak sotelendikten sonra kırmızı biber, ıspanak ve mantar ekleniyor. Son olarak tuz ve baharat da eklenerek ocaktan alınıyor.

Fırından çıkarılan volovanlar, harç ile dolduruluyor. Ardından üzerine taze kaşar peyniri rendeleniyor. Valovanların üzerine yumurta sarısı sürülüyor. Ardından kaşar peyniri rendelenerek kızarıncaya kadar tekrar fırında pişmeye bırakılıyor.

Gelinim Mutfakta izleyen bu tarifi denemek için can atıyor! Ispanaklı volovan tarifi ile çay saatleri lezzet şölenine dönecek: Ispanaklı volovan için gerekli malzemeler… ile ilgili etiketler Yemek Tarifi Yemek
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.