Gelinim Mutfakta Ağzı Açık tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta yarışmasının bugün gelinlerden istenen yemeği çok konuşulacak. Gelinim Mutfakta Ağzı Açık tarifi yapılışını ve malzemelerini sizler için derledik. İşte, Gelinim Mutfakta Ağzı Açık tarifi…

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yarışması Gelinim Mutfakta yine enfes bir tarif ile gelinleri birbiri ile kıyasıya yarıştıracak. Gelinim Mutfakta Ağzı Açık tarifi merak ediliyor. Tadının damağınızda kalacağı bu enfes tarifi sizler için derledik. Gelinim Mutfakta Ağzı Açık tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir detaylar haberimizde.

Gelinim Mutfakta Ağzı Açık Tarifi Malzemeleri

Hamuru için:

-4 su bardağı un

-2 yemek kaşığı yoğurt

-3 yemek kaşığı zeytinyağı

-1 tatlı kaşığı tuz

-1,5 su bardağı su oda sıcaklığında

İç harcı için:

-300 gram orta yağlı kuzu kıyma

-1 adet orta boy kuru soğan

-1 diş sarımsak isteğe bağlı

-1 adet yumurta

-2 yemek kaşığı un

-1 çay kaşığı pul biber

-1/2 çay kaşığı karabiber

-1/2 çay kaşığı tuz

Kızartmak için:

-2 su bardağı sıvı yağ

Gelinim Mutfakta Ağzı Açık tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Ağzı Açık tarifinin püf noktası nedir?

Unun belli bir kısmını yoğurma işlemi esnasında azar azar ekleyip suyu kontrollü bir şekilde ilave ediniz. Hazırladığınız hamur kolay açılabilmesi için kulak memesi yumuşaklığında olmasına dikkat ediniz.

Kıyma harcının hamura tutunması için açtığınız hamurları parmak uçlarınızla hafifçe ıslatınız. Pişirme işlemine kıymalı taraftan başlayarak yapınız. Adet sayısı kullandığınız kalıp ölçüsünde değişiklik gösterebilecektir.

Ağzı Açık tarifinin pişirme önerisi

Ağzı açıkları arzuya göre derin yağda veya fritözde de kızartabilirsiniz. İsteğinize göre kıyma harcına hafif bir renk ve lezzet vermesi için çok az miktarda salça ekleyebilirsiniz.

Ağzı Açık tarifi nasıl yapılır?

-Ağzı açık hamuru için; az miktarda unu bir kenara ayırıp kalan ununuzu derin bir karıştırma kabına alınız.

-Yoğurt, zeytinyağı ve tuzu ekledikten sonra oda sıcaklığında içme suyunu azar azar ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayınız. Kalan unu ihtiyaç oldukça azar azar ekleyiniz.

-Ele yapışmayan ve kolay açılabilmesi için yumuşak bir hamur hazırlayınız. Üzerini temiz bir mutfak örtüsüyle kapatıp oda sıcaklığında 20-25 dakika kadar dinlendirmeniz gerekmektedir.

-İç harcı için; kuru soğan ve sarımsağı küçük küpler halinde doğrayın, arzuya göre rendeleyebilirsiniz. Orta yağlı kuzu kıyma, yumurta, un, pul biber, karabiber ve tuzla karıştırarak yoğurunuz.

-Mutfak tezgahınızı hafifçe unlayınız ve dinlendirdiğiniz hamuru birkaç bezeye ayırıp merdane yardımıyla yufkadan daha kalın olacak şekilde açmaya başlayın. 12-15 cm. çapında bir kase ya da kalıp yardımıyla içinden yuvarlak hamurlar çıkartınız.

-Hamur parçalarının üzerini hafifçe ıslatarak hazırladığınız kıyma harcından bir yemek kaşığı kadar alıp orta kısımlarına yayınız.

-Kenar kısımlarını kıvırarak iç harcın üzerine kapatın, açılmaması için parmak uçlarınızla sıkıp hafifçe bastırınız. Orta kısmının açıklığını arzu ettiğiniz kadar ayarlayınız.

-Sıvı yağı geniş tabanlı bir kızartma tavasında kızdırdıktan sonra ilk olarak kıymalı tarafı kızgın yağa değecek şekilde tavaya almaya özen göstererek hamurları ters yüz ederek kızartmaya başlayın.

-Kızaran hamurları kağıt havlu serili bir servis tabağına alıp dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis etmenizi öneririz.

Gelinim Mutfakta Ağzı Açık tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? ile ilgili etiketler Gelinim Mutfakta Agzı Açık tarifi nasıl yapılır? malzemeleri nelerdir
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.