Geleneğiniz batsın! ''Kim Milyoner Olmak İster?'' programındaki 'balina katliamı' sorusu Kenan İmirzalıoğlu'nu öfkeden çılgına çevirdi

Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla izleyicileri ekran başına kilitleyen ''Kim Milyoner Olmak İster?'' adlı yarışma programında yarışmacı Mahbup Reyhan'a sorulan bir soru ünlü sunucu İmirzalıoğlu'nun tepkisini çekti. Gelenek adı altında yapılan hayvan katliamıyla ilgili soru Batı toplumunun cahilliğini bir kez daha gözler önüne serdi. İmirzalıoğlu, soruda bahsi geçen olayı ''21. yüzyılda hala devam ediyor. Gerçekten hayal kırıklığı'' diyerek eleştirdi.

Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla izleyicileri ekran başına kilitleyen ''Kim Milyoner Olmak İster'' adlı yarışma programında yarışmacı Mahbup Reyhan'a sorulan bir soru ünlü sunucu İmirzalıoğlu'nun tepkisini çekti. İmirzalıoğlu, soruda bahsi geçen olayı ''21. yüzyılda hala devam ediyor. Gerçekten hayal kırıklığı'' diyerek eleştirdi.

Geleneğiniz batsın! ''Kim Milyoner Olmak İster?'' programındaki 'balina katliamı' sorusu Kenan İmirzalıoğlu'nu öfkeden çılgına çevirdi

Yarışmacı Mahbup Reyhan'a ''Eylül 2021'de nerede eski bir geleneği devam ettirmek için 1428 yunus öldürülmüştür?'' şeklinde soru soruldu.

Şıklar arasındaki seçenekler ise şu şekildeydi:

A) Danimarka'ya bağlı Faroe Adaları'nda

B) Japonya'ya bağlı Ryukyu Adaları'nda

C) Birleşik Krallık'a bağlı Falkland Adaları'nda

D) ABD'ye bağlı Hawaii Adaları'nda

Geleneğiniz batsın! ''Kim Milyoner Olmak İster?'' programındaki 'balina katliamı' sorusu Kenan İmirzalıoğlu'nu öfkeden çılgına çevirdi - Resim : 2

DENİZLERİ KANA BULAYAN BALİNA KATLİAMI GELENEĞİ!

İzleyiciler olayın nerde geçtiğinin açıklanmasını merakla beklerken doğru cevap ''A'' seçeneği olarak açıklandı. 2021 yılında gelenek adı altında 1428 yunus ve balinanın katledildiği yer Danimarka'ya bağlı Faroe Adaları. Büyük bir katliamın yaşandığı Faroe Adaları'nda ''Gribdadrap'' adı verilen bu geleneğin geçmişi 1500'lü yıllara dayanıyor. Gelenek adı altında her yıl yüzlerce balina ve yunus bıçak ve mızraklarlar kesilerek katlediliyor. Festival adı altında şişe burunlu yunuslar kesici aletlerle öldürülüyor.

KENAN İMİRZALIOĞLU SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Binlerce deniz hayvanının katedildiği bu geleneğe ünlü sunucu Kenan İmirzalıoğlu kayıtsız kalamadı. İmirzalıoğlu, balina katliamına duyduğu öfkeyi şu sözlerle dile getirdi:

İmirzalıoğlu "Ben bunun haberini okumuştum ve çok büyük öfke duymuştum. Bunu her yıl yapıyorlar. O gelenek belki Vikinglerin zamanında çocuklarını doyurmak için hani çıkalım kışlık yiyeceğimizi de ayıralım olabilirdi. Ama 21. Yüzyılda bunun hala bu şekilde devam ediyor olabilmesi, o kadar gıda alternatifine rağmen denizdeki yunusları öldürüyor olmaları 1500 yunus ve bunu her sene yapıyorlar. Japonya'da da oluyor maalesef ama burada İskandinavlar çok medenidir, işte onların refah seviyesi, demokrasisi falan her şeyini örnek alırız böyle bir şeyler oluyor gerçekten hayal kırıklığı" dedi.

Geleneğiniz batsın! ''Kim Milyoner Olmak İster?'' programındaki 'balina katliamı' sorusu Kenan İmirzalıoğlu'nu öfkeden çılgına çevirdi ile ilgili etiketler Kenan İmirzalıoğlu Kim Milyoner Olmak İster
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.