Game of Thrones 8. sezon 1. bölüm inceleme!

Game of Thrones 8. sezon 1. bölüm inceleme! HBO'nun heyecanla beklenen dizisi Game of Thrones dün yayınlanan sekizinci sezon birinci bölümüyle izleyicisiyle buluştu. Geçmişte yaşanan olayların hatırladıldığı ve gelecekte olacakların ipucunun verildiği çokta heyecanlı geçmeyen bölüm hakkında internette birçok inceleme yapıldı. Peki GoT sekizinci sezon birinci bölümde neler oldu? İşte Game of Thrones 8. sezon 1. bölüm inceleme!

Game of Thrones 8. sezon 1. bölüm inceleme! Final sezonuyla dün izleyici karşısına çıkan GoT'un sekizinci sezon birinci bölümü izleyicilere büyük ölçüde hatırlatmalarda bulundu ve gelecekte yaşanacak olayların mesajlarını verdi. Game of Thrones'un 8. sezon 1. bölümü hakkında internette de birçok inceleme yazısı incelendi. Yeni sezonun ilk bölümünde neler olduğunu öğrenmek isteyenlerse araştırmaya başladı. Peki GoT sekizinci sezon birinci bölüme neler oldu? İşte Game of Thrones 8. sezon 1. bölüm inceleme! Detaylar haberimizde...

Game of Thrones 8. sezon 1. bölüm inceleme!

GAME OF THRONES 8. SEZON 1. BÖLÜM İNCELEME!

Milliyet'in Game of Thrones 8. sezon 1. bölüm incelemesine göre; Game of Thrones 8. sezon 1 bölümün ilk dakikasından sezonun temasını kavramak mümkün.

Bölüm boyunca Sansa, Arya, Varys gibi figürler savaşın kazanılmasından sonra neler olacağı konusunda şüphe içindeler.

Sansa ve Arya ailenin öneminden dem vuruyor ama başa geçecek olan Daenerys’in bir diktatör olduğunu ve kötü bir soydan geldiğinin de farkındalar. Winterfell’de toplanmış lordların “Kralımızı biz seçeriz, o da Jon Snow’dur!” çıkışının bir yerde patlaması kaçınılmaz. Bölümün en kritik sözü de, her zamanki gibi Varys’ten geliyor: “Hiçbir şey sonsuza dek sürmez.”

Bunun ışığında tahminim; sezonun ortasında Night King ile savaşın bitip asıl karakterlerimiz arasındaki savaşın başlayacağı yönünde.

Sonunda kimsenin kazanamayacağı bir savaş olması muhtemel...

“HALKIN İÇİN TACINDAN VAZGEÇTİN. SENCE O AYNISINI YAPAR MI?”

Zamanı gelmişti... Dizinin bir nevi senaryo hızlandırıcısı olan Bran’in direktifiyle, savaş başlamadan Jon kral olduğunu öğrendi. Bununla birlikte halasıyla yattığını fark edip içten içe soğuk terler döktü.

Jon Snow'u canlandıran Kit Harrington bir röportajında bu sahne için “Jon’un asla öğrenmek istemeyeceği bir gerçek” demişti. 

Dizinin ilk bölümünde aileden biri olmadığı için kimlik problemi yaşayan Jon, son yayınlanan bölümünde kral olduğunu öğrenince haliyle yine bir kimlik problemi yaşamaya başladı.

Bu haberi kuzeyliler öğrendiğinde bir iç savaş çıkacağı kesin.

İlk bölümde Cersei ve Robert’ın gelişini izleyen Arya, bu kez kendisi gibi bir çocuğun Jon ile Daenerys’in gelişini izlemesine izin verdi. Bu sırada fonda çalan müzik, ilk bölümdeki Arya sahnesinde çalan müzikle aynıydı.

Ned Stark’ın Robert’a söylediği “Winterfell sizindir” cümlesini, bu kez Sansa, Daenerys’e söyledi.

İlk bölümde Jon, Arya’ya “Needle”ı verdikten sonra sarılmıştı. Bu bölümde ise Arya Jon’a sarıldıktan sonra Needle’ı gösterdi.

İlk bölümün giriş sahnesinde gördüğümüz uzuvlardan yapılmış simgeyi bu bölümde tekrar gördük. Hatta simgenin yanında mavi gözlü bir çocuk vardı. Beklenmedik ve harika bir sahneydi.

İlk bölümde Ned’in “Bir sonraki buluşmamızda söz anneni konuşacağız” dediği Jon’un, gerçeği Ned’in mezarının yanında öğrenmesi güzel bir detaydı.

"ESKİ BİR DOSTUMU BEKLİYORUM"

Bütün ukalalığı ve şatafatıyla sarı saçlarını savurarak girdiği Winterfell’e, yıllar sonra kimsesi kalmamış bir şekilde ve beyazlamış saçlarıyla gelen Jamie’yi gördük bölüm sonunda.


İlk bölümde aşağıya iterken yüzüne bile bakmadığı 'eski dostu' Bran’in karşısında bütün soğukluyla 'dikildiğini' gördükten sonra, dizinin en iyi bakakalma sahnesiyle karşılaştık. Özür dileme vakti geldi Jamie!

Theon sadece iki dakikada kardeşini kurtarabildiği için Guinnes Rekorlar Kitabı’na başvuru yapmalı. Winterfell’e döneceğini söylediğine göre, belli ki Stark kardeşlerin hepsi sonunda bir araya gelecek.

Bronn, birçok kez hayatını kurtardığı iki kardeşi öldürmek gibi bir şeyi yapabilir mi? Tabii ki hayır! Dizinin en 'delikanlı' karakteri olan Bronn, elindeki tatar yayıyla bakalım kimi hedef alacak?

Bran’in zombi ejderha haberini normalmiş gibi karşılayıp akabinde ejderha sürme yarışması yaptığı yetmezmiş gibi salak salak öpüşen Jon ve Daenerys’e Allah akıl fikir versin diyorum.

Sansa yıllarca yaşadığı zorluklardan sonra Westeros’un en akıllı liderlerinden birine dönüşüyor.

Game of Thrones 8. sezon 1. bölüm inceleme! ile ilgili etiketler Game of Thrones
GÜNÜN VİDEOSU

Fenerbahçeli futbolculardan Samandıra'da galibiyet üçlüsü!

Süper Lig'in 37. hafta maçında Fenerbahçe deplasmanda Galatasaray'a konuk oldu. Dev derbiyi Sarı-Lacivertliler 1-0 kazanarak şampiyonluk şansını son haftaya taşıdı. Fenerbahçe'de Mert Hakan Yandaş, Samandıra'ya gelen taraftarlara galibiyet üçlüsü çektirdi.