Füzeler NATO sınırına kadar geldi... 'Rusya'dan gelen barış sinyalleri Putin'in planının parçası!'

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı...

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, Rusya - Ukrayna müzakerelerindeki 4. turda Putin ile Zelenskiy'nin barış anlaşması imzalayacağı iddiaları, Rus güçlerinin NATO üssünü vurması, Rus paraşütçülerin Odessa'ya inme ile Rusya'nın tecrübeli asker toplama planı ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Türkiye ziyaretinin perde arkası tartışıldı.

"RUSYA, AVRUPA SAVUNMA VE GÜVENLİK MİMARİSİNİ YENİDEN DİZAYN ETMEK İÇİN ZAMANA OYNUYOR"

Metehan Demir, "Putin'in ateşkes şartlarını hatırlayın. 'Zelenskiy gidecek, Ukrayna tarafsızlığını Anayasa'ya yazacak, Ukrayna diye bir şey kalmayacak, dağıtılacak' demişti. Hani, barış nerede? Kiev'de kilometrelerce Rus askeri konvoyunun yavaş yavaş yaklaştığını görüyorum. Odessa'nın kıyı kuşatmasının başlayacağı yönünde de haberler var. Ruslar barış sinyalleri vererek dikkati yanlış noktaya çekmeye çalışıyor. Hedefinde zerre geri adım atma yok. Avrupa savunma ve güvenlik mimarisini yeniden dizayn etmek için zamana oynuyor. Batı bu savaştan kendi menfaatleri açısından memnun değil. Bu üsse 30 tane füze attılar. Yabancı savaşçılar detayı çok önemli. Rusya dışarıdan gelen herkesi vurur, indirim diye açıkça demişti. Kiev  ile Odessa arası yavaş yavaş kapanıyor. Kapandığı zaman Doğu Almanya-Batı Almanya korkusu karşımıza çıkıyor.

"BUNLAR İLERİDE TERÖR ÖRGÜTÜ ADI OLMASA DA HER TÜR KARANLIK OPERASYONDA İHALE BAŞI ÇALIŞABİLECEK GÜÇLER OLARAK KARŞIMIZA ÇIKABİLİR"

Putin'in hedeflerinde geri adım atmak, taviz veriyor durumuna düşmek gibi bir lüks yok. Bu Putin'in savaşı, enerji ve ekonomik savaş. Bu savaştan yara almadan kurtulan olmayacak. Daha önce Rusya'nın planlamaları öngörüleri içinde ESAD ile yaptığı görüşmelerde gündeme gelmiş. ESAD'ın ayakta kalmasına verdikleri destekle komisyon alacaklar. Bunlar ileride terör örgütü adı olmasa da her tür karanlık operasyonda ihale başı çalışabilecek garip güçler olarak karşımıza çıkabilir.

"YUNANİSTAN ENERJİ KORİDORUNDA YER ALABİLMEK İÇİN TÜRKİYE'YE YANAŞIYOR"

Yunanistan bu anlaşmalardan dolayı Rusya'nın gazabına uğrayacağından hafif hafif tırstı. Enerji koridorunda yer alabilmek için Türkiye'ye yanaşıyor. Almanya'daki kıpırdanma çok dikkatimi çekiyor. Almanya'nın mevcut şartlar bahane edilerek savunma sanayini yeniden ayağa kaldırması çok konuşuluyor." ifadelerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Füzeler NATO sınırına kadar geldi... 'Rusya'dan gelen barış sinyalleri Putin'in planının parçası!' ile ilgili etiketler Metehan Demir Rusya Ukrayna Türkiye

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.