Fransa’nın besleyip büyüttüğü PKK Paris'i talan etti!

Paris'te Ahmet Kaya Kültür Merkezi yakınlarında 69 yaşında bir Fransız vatandaşının etrafa silahla ateş açması sonucu en az 3 kişi ölmüş, biri ağır 3 kişi ise ağır yaralanmıştı. Saldırıyı gerçekleştirenin William M. adında ırkçı bir Fransız olduğu açıklanırken, terör örgütü PKK sempatizanları Paris’te sokakları yakıp yıktılar.

Paris'teki Strasbourg Saint Denis'deki Ahmet Kaya Kültür Merkezi olarak bilinen binanın önündeki saldırının Kürtlere yönelik yapıldığını öne süren, terör örgütü PKK yanlısı bir grup, alandaki polislere saldırdı ve caddedeki araç ve dükkanlara zarar verdi. Polis, saldırganlara göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK YANLILARI POLİSE SALDIRDI

Olaylar sırasında terör örgütü PKK yanlısı sloganlar atan saldırganlar, terör örgütünü simgeleyen paçavralar taşıdı. Bir emniyet yetkilisi, terör örgütü PKK yanlıları ve polis arasında yaşanan olaylarda en az 6 polisin yaralandığını belirtti.

Fransa’nın besleyip büyüttüğü PKK Paris'i talan etti!

PKK SEMPATİZANLARI TÜRKİYE'Yİ HEDEF GÖSTERDİ

Fransız uyruklu ırkçı William M.'nin saldırısını, Türkiye'yi suçlamak için bir fırsata dönüştürmeye çalışan terör örgütü PKK sempatizanları sokaklara indi.

Görgü tanıklarının ifadesi ve Paris savcılığı tarafından yapılan açıklamalara rağmen, saldırı sonrası bölgede toplanan terör örgütü PKK/YPG destekçileri, Türkiye aleyhine sloganlar atmaya başladı. Türkiye'yi hedef gösteren örgüt sempatizanları, ırkçı bir Fransız'ın saldırısını Türkiye'ye mal etmeye çalıştı.

Fransa’nın besleyip büyüttüğü PKK Paris'i talan etti! - Resim : 2

SALDIRGAN DAHA ÖNCE GÖÇMEN MERKEZİNE DE SALDIRMIŞ

Fransız basınında, 69 yaşındaki saldırganın, Fransa'nın resmi demir yolu şirketi SNCF'ten emekli bir Fransız vatandaşı olduğu belirtildi.

Haberlerde, saldırganın daha önce de 2016 ve 2021'de 2 kez cinayete teşebbüs ettiğinin polis kayıtlarına geçtiği, Aralık 2021'de elinde kılıçla Paris'te bir göçmen merkezine saldırdığı ve 2 kişiyi yaraladığı bilgisine yer verildi. Saldırganın bu nedenle hapse atıldığı ve bu aralık ayında hapisten çıktığı anımsatıldı.

Göçmen yardım derneği Utopia 56 yetkililerinden Yann Manzi, göçmenlere yapılan saldırıda şüphelinin, bazılarını kılıçla yaraladığını söyledi.

Fransa'da faaliyet gösteren bir göçmen yardım kuruluşunun üyelerinden Rabia, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırganın, 8 Aralık 2021'de Paris'in 12. Bölgesinde Bercy Parkı'nda Sudan asıllı kişilerin kaldığı göçmen kampında ırkçı saldırı düzenlediğini söyledi.

Rabia, saldırganın düzensiz göçmen erkeklerin kaldığı çadırları kılıçla dağıttığını, olayda 2 kişinin yaralandığını belirtti.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Bu arada Fransız basını, polisin saldırganı silahıyla yakaladığını duyurdu. Yakalandığı sırada polise direnmeyen saldırganın yüzünden yaralandığı belirtildi. Saldırganın kimliği de basında "William M." olarak açıklandı.

Saldırının ne amaçla yapıldığına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne da saldırıda yaşamını yitirenler için taziyelerini ileterek saldırganı yakalayan polisleri tebrik etti. Borne, olaya yönelik soruşturma açıldığını teyit etti.

 

 

Fransa’nın besleyip büyüttüğü PKK Paris'i talan etti! ile ilgili etiketler Fransa PKK
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.