Fransa'da benzin krizi: Kuyruklar uzadı, stoklar boşaldı... Benzin sırasında kavgalar başladı!

Fransa'nın başkenti Paris'te rafineri işçilerinin grevde olması ve benzin istasyonlarının yaklaşık yüzde 12'sinin boş olması nedeniyle ülkede kargaşa yaşanıyor. Uzayan benzin kuyrukları ve halkın mağduriyeti ise sosyal medyada böyle yansıdı...

Fransa'da yaşanan benzin sıkıntısı nedeniyle ülkede kaos hakim oldu. Fransa'da üretimi yüzde 60 oranında azaltan altı rafineriden üçü, işçi grevleri nedeniyle kapatıldı. Yaşanan akaryakıt tedariği sıkıntısı, sağlıktan ulaşıma birçok hizmeti aksatmış durumda.

KUYRUKTA KAVGALAR BÜYÜYOR

Sosyal medyaya düşen görüntülerde benzin almak isteyen vatandaşların uzun kuyruklar oluşturduğu görülüyor. Uzun sıra beklemeye alışık olmayan Fransızlar, benzin kuyruğunda birbirleriyle kavga ediyor. 

POLİSLER, BENZİN DEPOLARINI KONTROL EDİYOR

Fransa'da benzin kuyruğunda bekleyen sürücülerin depolarının da polisler tarafından kontrol edildiği iddia ediliyor. İddiaya göre aracın deposunda yarım depo kadar benzin varsa o sürücü benzin kuyruğundan çıkarılıyor.

POLİS ARAÇLARI İTTİRİLEREK GİDİYOR

Ülkedeki benzin sıkıntısı iç güvenlik açığına da neden oluyor. Öyle ki acil durum ihbarı alan polis arabaları ittirilerek götürülüyor...

Fransa'da benzin krizi: Kuyruklar uzadı, stoklar boşaldı... Benzin sırasında kavgalar başladı!

Yabancı kaynaklara göre ülkede benzin almak 50 Euro ile sınırlandırıldı, bu miktar da hemen hemen yarım depo kadar ediyor.

Paris'in kuzeyinde ise sadece polisler, hemşire, doktor ve öğretmenler benzin alabiliyor.

 

 

Fransa'da benzin krizi: Kuyruklar uzadı, stoklar boşaldı... Benzin sırasında kavgalar başladı! ile ilgili etiketler Fransa benzin Kavga Avrupa rafineri işçileri grev kuyruk

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.