Formula 1 Türkiye Grand Prix sıralama turları! F1 İstanbul pilotlar ve markalar puan durumu

Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix heyecanı başladı. 13 Kasım gününde Formula 1 Türkiye Grand Prix sıralama turlarında pole pozisyonunda kimin olduğu ve F1 pilotlar ve markalar puan durumu mera edilmekte.

Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix heyecanı 13 Kasım gününde ilk sıralama turları ile başladı. Saat 11.00’da başlayan F1 sıralama turlarında büyük bir rekabet söz konusu. Sezonun 14. etabı, 5,3 kilometrelik Intercity İstanbul Park Pisti'nde 58 tur üzerinden tertip edilecek ve koronavirüs salgını yüzünden seyircisiz olarak gerçekleştirilecek.

Mercedes, Türkiye Grand Prix'sine takımlar klasmanında şampiyonluğu garantilemiş olarak çıkacak. Alfa Romeo'nun 41 yaşındaki Fin pilotu Kimi Raikkonen, katıldığı 328 Grand Prix ile İstanbul'da yarışacak en tecrübeli isim olarak dikkati çekmekte.

Formula 1'de en fazla yarış kazanan sürücüler sıralamasının zirvesinde, unvanı bu sezon eline geçiren Lewis Hamilton bulunuyor. Hamilton, Türkiye Grand Prix'si öncesi 93 birincilikle ilk sırada yer alıyor.

Türkiye'deki 14. etap öncesi pilotlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle:

Pilotlar klasmanı

1. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 282 puan
2. Valtteri Bottas (Finlandiya): 197
3. Max Verstappen (Hollanda): 162
4. Daniel Ricciardo (Avustralya): 95
5. Charles Leclerc (Monaco): 85

Markalar klasmanı

1. Mercedes: 479 puan
2. Red Bull: 226
3. Renault: 135
4. McLaren: 134
5. Racing Point: 134

 

Formula 1 Türkiye Grand Prix sıralama turları! F1 İstanbul pilotlar ve markalar puan durumu ile ilgili etiketler Formula 1 Türkiye Grand Prix puan durumu
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.