Diyet yaparken sağlığınızdan olmayın! Fleksitaryen diyeti ile dengeli beslenerek kilo vermek mümkün

Her bünyenin sağlıklı kalabilmek için yeterli ve dengeli beslenmeye ihtiyacı vardır. Son zamanlarda diyet kültürünün popülerleşmesiyle, sağlığınızı bozacak nitelikte birçok diyet ortaya çıktı. Fleksitaryen diyeti ile dengeli ve sağlıklı beslenerek kilo verebilirsiniz. Fleksitaryen diyetine dair detayları ve Fleksitaryen diyetinin nasıl yapıldığını haberimizin devamında bulabilirsiniz.

FLEKSİTARYEN DİYETİ NASIL UYGULANIR?

Fleksitaryen diyet yapanlar ara sıra  hayvansal ürünler tüketseler de çoğunlukla bitki bazlı beslenirler. Bu sebeple Fleksitaryen diyeti vejetaryenliğe daha yakın bir beslenme şeklidir. Bu diyeti kolay uygulanabilir kılan özelliği ise,  hayvansal gıdalar az tüketilse de hiçbir besin yasaklanmamasıdır.

ESNEK BİR DİYET AMA TÜKETİLEN ET MİKTARI BELİRLİ

Bu diyeti uygulamayı kolaylaştıran bir diğer unsur ise eti bir anda kestirmemesi ve her şeyi aşamalı bir şekilde düzenlemesi. Esnek diyete yeni başlayanların  önce haftada iki gün etten vazgeçmelerini, kalan beş gün boyunca toplamda en fazla 806 gram  et yemelerini öneriyor. Bir sonraki aşamada et tüketimini daha da azaltarak, haftada üç ila dört gün vejetaryen bir diyet ve haftanın geri kalanında toplam 558 gram etten fazla olmayan bir diyet öneriyor. Son seviyede ise beş etsiz gün geçirilir ancak diğer iki gün boyunca 279 gram ete izin verir.

Diyet yaparken sağlığınızdan olmayın! Fleksitaryen diyeti ile dengeli beslenerek kilo vermek mümkün

FLEKSİTARYEN DİYETİN FAYDALARI

Vejetaryen olmanın faydaları bu diyete de yansıyor. Bu nedenle vejetaryenliği merak eden insanlara ve bazen de tamamen etsiz kalmanın bir sonucu olarak beslenme yetersizlikleri yaşayan eski veganlar ve vejetaryenler için esnek bir diyet olarak önerilir.

İNSÜLİN DİRENCİ VE TİP 2 DİYABET RİSKİNİ DÜŞÜRÜR

Bir çalışma, fleksitaryen diyeti yapanların  vejetaryen olmayanlara göre daha düşük tip 2 diyabet riskine sahip olduğunu buldu. Aşırı kilolu olmak tip 2 diyabet için en büyük risk faktörlerinden biridir. Aynı çalışma, fleksitaryen diyetini uygulayanların daha düşük vücut kitle endeksine sahip olduğunu göstermiştir.

KALP SAĞLIĞINI ARTIRIR

Bir inceleme, vejetaryen bir diyetin katılımcıların yüksek tansiyon, kalp hastalığı ve felç riskini azalttığını buldu. Araştırmacılar, diyetinizdeki etin bir kısmını sebzelerle değiştirmenin kalple ilgili ölüm riskini azaltmanın basit bir yolu olabileceğini söylüyor.

 

FLEKSİTARYAN DİYET ÖMRÜNÜZÜ UZATIR

Araştırmalar ayrıca, fleksitaryen diyeti yapanların, muhtemelen hastalık riskinin azalmasının bir sonucu olarak, daha fazla et tüketen kişilere göre yaklaşık 3,6 yıl daha uzun yaşayabileceğini öne sürüyor.

KISA SÜRELİ BİR DİYET DEĞİL UZUN VADELİ TAKİP ETMESİ KOLAY BİR YAŞAM TARZI

Fleksitaryen diyetinin esnek olmasının takip etmeyi de kolaylaştırdığını ve  bu diyetin uzun vadeli bir yaşam tarzı haline gelme şansını artırdığını söylüyor.

Diyet yaparken sağlığınızdan olmayın! Fleksitaryen diyeti ile dengeli beslenerek kilo vermek mümkün - Resim : 2

BU DİYET İÇİN YÜKSEK HARCAMALAR YAPMANIZA GEREK YOK

Bu diye planı için gerekli veya özellikle pahalı içerik yoktur, bu nedenle harcamalarınız artmayacaktır.  Ve eğer et tüm öğünlerinizin vazgeçilmeziyse, et masrafını azaltarak tasarruf yapmanızı bile sağlar.

SAĞLIKLI VE DENGEL BESLENMENİZİ SAĞLAR

Bir rapor, vejetaryen bir diyetin, vejetaryen olmayan diyetlere göre daha fazla miktarda besin açısından yoğun gıda içerdiğini öne sürüyor. Esnek diyet, genellikle katkı maddeleriyle dolu işlenmiş ve paketlenmiş gıdaların tüketimini azaltmaya öncelik veriyor.

CİLT SAĞLIĞINIZI DESTEKLER

Parlayan sağlıklı bir cilt için bitkisel beslenme önemlidir. Meyve, sebze, fındık ve baklagillerden oluşan bir diyet, A, C ve E vitaminleri içerir. Cildin yaşlanmasını önler, UV ışınlarına karşı korur ve kolajen dahil cildin destek yapılarını oluşturur.

 

FLEKSİTARYEN DİYETİ NASIL KİLO VERDİRİYOR?

Kilo vermeye çalışıyorsanız, görünüşte sonsuz sayıda yeme planı ve diyet bu sonucu vaat ediyor. Fleksitaryen  diyet en sağlıklı ve güvenilirlerinden biri olarak kabul ediliyor. Keri Gans, 'Bir kere, bunu çok sayıda meyve, sebze ve kepekli tahıllar yemek için bir fırsat olarak kullanırsanız, muhtemelen alıştığınızdan daha az kalori ile tok hissedeceksiniz' diyor.

Diyet yaparken sağlığınızdan olmayın! Fleksitaryen diyeti ile dengeli beslenerek kilo vermek mümkün - Resim : 3

FLEKSİTARYAN DİYETİNİN DEZAVANTAJLARI VAR MIDIR?

Bu diyet, belirli gıda gruplarını tamamen dışlamadığından, dengeli bir şekilde uygulandığı takdirde herhangi bir sağlık riskini taşımamaktadır.

DENGEYİ KURMAK GEREKLİ

Daha az et yemek, özellikle eti besin açısından yoğun gıdalar ve bitki bazlı protein kaynakları ile değiştirmezseniz, bazı dezavantajlar oluşturabilir. Bir araştırma, kötü planlanmış vejetaryen diyetlerin protein, demir, çinko, kalsiyum, D vitamini, B12 vitamini ve omega-3 yağları gibi besin maddelerinin düşük olabileceğini söylemektedir.

 

 

Diyet yaparken sağlığınızdan olmayın! Fleksitaryen diyeti ile dengeli beslenerek kilo vermek mümkün ile ilgili etiketler sağlıklı kilo verme sağlıklı beslenme Fleksitaryen diyeti
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.