Firmalar evden çalışma sistemini bırakınca olan annelere oldu! Çocuklara kim bakacak? Bakıcı ücretleri tavan yaptı!

Koronavirüs nedeniyle firmaların birçoğu uzun süre evden çalışma sistemine geçti. Ancak pandeminin bitişiyle firmalar artık tüm çalışanları ofise çağırıyor. Bu durum en çok anneleri zorluyor çünkü bakıcı ücretleri el yakıyor. İşte detaylar…

Koronavirüs hastalığının yayılmasını önlemek ve teması engellemek amacıyla 2020 yılında pek çok firmada evden çalışma uygulamasına gidildi. Bu durum annelerin işine yaradı. Anneler evde oldukları için çocuklarına bakıcı bulmalarına gerek kalmadı. Birçok anne çocuğuyla zaman geçirme ve onunla vakit geçirme fırsatı buldu.

Ancak pandeminin etkileri ortadan kalkmaya başladığı için pek çok firma çalışanlarını artık ofise istiyor. Uzaktan çalışma sistemine alışık olmayan bazı firmalarda işlerde aksama yaşanması da ofise dönüş sürecini hızlandırıyor. Ancak anneler için bu durum biraz can sıkıcı oluyor. Yabancı ve yerli bakıcıların istedikleri maaşlar, annelerinin maaşının çok üzerinde kalıyor.

ASGARİ ÜCRETİN ÜÇ KATI ÜCRET TALEP EDİLİYOR

Firmalar evden çalışma sistemini bırakınca olan annelere oldu! Çocuklara kim bakacak? Bakıcı ücretleri tavan yaptı!

Çalışan anneler için bakıcı bulmak her geçen gün zorlaşıyor. Bakıcılar tarafından istenen ücretler asgari ücretin üç katına kadar çıkıyor. Yabancı bakıcılar ise çok daha yüksek ücretler talep ediyor.

Yabancı bakıcıların ücretlerinde döviz kuru nedeniyle artış meydana geliyor. Yabancı bakıcıların aylık ücretleri 1000 dolar seviyesinde seyrediyor. 1000 dolar yaklaşık 20 bin TL’ye denk geliyor. İstanbul Özel İstihdam Büroları Derneği Yetkilisi Damla Özgürbüz, özellikle Filipinli bakıcıların ücretlerinin çok arttığını belirtti. Bu nedenle farklı uyruklardan bakıcılara yönlendirme yapıldığını ifade etti. Ünlüler ve sosyetik isimler, Filipinli bakıcı tercih ediyor.

TÜRK BAKICILAR YATILI ÇALIŞMAK İSTEMİYOR

Özgürbüz, yatılı olarak çalışan Türk bakıcıların maaş taleplerinin 17 bin TL’den başladığını belirtti. Gündüz için alınan bakıcıların ise 13 bin TL’den başlayacak şekilde ücret talep ettiğini dile getirdi.

Fiyatların yükselmesi, aile büyüklerine duyulan ihtiyacı artırdı. Anneanne, babaanne gibi aile büyükleri olanlar bu noktada daha şanslı oluyor. Bu sayede hem gözleri arkada kalmıyor hem de çocuklar sevgi dolu bir ortamda büyüyor. Ancak böyle bir şansı olmayan, aile büyükleri vefat eden ya da uzakta olan anneler, evden çalışmanın sürdürülmesini istiyor.

Firmalar evden çalışma sistemini bırakınca olan annelere oldu! Çocuklara kim bakacak? Bakıcı ücretleri tavan yaptı! ile ilgili etiketler asgari ücret çocuk bakıcısı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.