Firefox Quantum Chrome'dan hızlı mı?

En çok kullanılan internet tarayıcıları arasında yer alan Firefox'un yeni sürümü Quantum adıyla geliyor. Firefox Quantum'un Google Chorme'dan iki kat daha hızlı olduğu iddia ediliyor. Peki, Firefox Quantum bunu gerçekten başarabiliyor mu? Denildiği gibi Chrome'un çok daha hızlısı mı? Son günlerin en çok konuşulan web tarayıcısı hakkında merak edilenleri derledik...

Firefox Quantum web tarayıcısı pazarında son günlerin en çok konuşulan konu başlıklarının başında yer alıyor. En önemli özelliği ise çok hızlı olması, hatta hızlı bildiğimiz Chrome'dan bile 2 kat daha hızlı olduğu iddia ediliyor. Peki Firefox Quantum bunu nasıl başarıyor? Gerçekten denildiği gibi Chrome'u ezip geçiyor mu? Firefox Quantum indirmek isteyenler Mozilla'nın resmi sitesinden indirebilir. Son günlerin en çok konuşulan web tarayıcısı hakkında merak edilenleri derledik...

firefox-independent-1200.5bd827ccf1ed

Photon kullanıcı arayüzüne sahip yeni Firefox, gücünü baştan aşağı yeniden oluşturulmuş ve modernize edilmiş motorundan alıyor. 57 sayısının değişimin büyüklüğünü karşılamadığına karar veren Mozilla, bu sebeple isim ve logoda da değişikliğe gitmiş.

Firefox 52 ile kıyaslandığında Quantum iki kat daha hızlı olarak karşımıza çıkıyor. Bileşenleri ve haliyle tarayıcı daha hızlı hale getirmek için Rust dilikullanılmış. Firefox geçmişten günümüze görevleri tek işlemci çekirdeği ile yürütürken, artık birden fazla çekirdeği kullanıyor. Yine Rust ile kodlanan yeni CSS motoru da yükleme sürelerini artırmak için birden fazla çekirdek kullanmakta. Şirket, bunu başka bir web tarayıcının yapamayacağı şeklinde bir iddiaya sahip.

FİREFOX QUANTUM CHROMEDAN NASIL 2 KAT DAHA HIZLI?

Eski Firefox sürümlerinden iki kat daha hızlı olan bu yeni tarayıcı, Chrome‘dan da %20 daha az RAM kullanmasıyla dikkatleri üzerine topluyor. Mobil cihazlar üzerinde de çok daha hızlı çalışacak olan Quantum, Chrome‘dan her platformda daha hızlı olduğunu iddia ediyor. Henüz beta olan Quantum, 14 Kasım‘da kullanıcılara sunulacak.

BetCbnjwB6R7dqB3THohuVQE

FIREFOX QUANTUM ÖZELLİKLERİ NELER?

Photon kullanıcı arayüzüne sahip yeni Firefox, gücünü baştan aşağı yeniden oluşturulmuş ve modernize edilmiş motorundan alıyor. 57sayısının değişimin büyüklüğünü karşılamadığına karar veren Mozilla, bu sebeple isim ve logoda da değişikliğe gitmiş. Firefox 52 ile kıyaslandığında Quantum iki kat daha hızlı olarak karşımıza çıkıyor. Bileşenleri ve haliyle tarayıcı daha hızlı hale getirmek için Rust dilikullanılmış. Firefox geçmişten günümüze görevleri tek işlemci çekirdeği ile yürütürken, artık birden fazla çekirdeği kullanıyor.

XP VE VISTA KULLANICILARI İÇİN KÖTÜ HABER

Mozilla, Firefox web tarayıcısının Windows XP ve Windows Vista için desteğini tamamen sonlandırma kararı almış durumda.

chrome_1-664x374

CHROME ÖZELLİKLERİ

Chrome mümkün olan her şekilde en hızlı tarayıcı olmak üzere tasarlandı. Masaüstünüzden başlaması hızlıdır, Web sayfalarını anında yükler ve karmaşık Web uygulamalarını ışık hızında çalıştırır.

Chrome'un tarayıcı penceresi kullanışlı, temiz ve sadedir. Örneğin, aynı kutudan arama ve gezinme yapabilir, sekmeleri hızlı ve kolay bir şekilde istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

Chrome, Web üzerinde daha güvenli olmanızı sağlamak üzere tasarlanmıştır. Bunun için kötü amaçlı yazılımlara ve kimlik avına karşı yerleşik koruma, en son güvenlik düzeltmelerine sahip olduğunuzdan emin olmanızı sağlayan otomatik güncellemeler ve diğer pek çok özellik sunar.

Chrome, gizli bilgilerinizin denetiminin sizde olmasını sağlarken çevrimiçi ortamda paylaştığınız bilgileri korumanıza da yardımcı olur.

Chrome'u özelleştirmenin ve tamamen size özel hale getirmenin pek çok yolu vardır. İnce ayarlar yapmak, Chrome Web Mağazası'ndan uygulama, uzantı ve tema eklemek çok kolaydır.

Chrome'da oturum açmak yer işaretlerinizin, geçmişinizin ve diğer ayarlarınızın tüm bilgisayarlarınızda olmasını sağlar. Ayrıca tüm favori Google hizmetlerinizde otomatik olarak oturumunuzu açar.

Firefox Quantum Chrome'dan hızlı mı? ile ilgili etiketler firefox quantum web tarayıcı Chrome firefox quantum indir
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.