Filyos Limanı nerede? Çaycuma hangi ile bağlı?

Osmanlı dönemi padişahlarından 2. Abdülhamit döneminde yapımı planlanan 150 yıllık Filyos Limanı sonunda Erdoğan’ın katılımıyla açılıyor. Vatandaşlar da Filyos Limanı nerede, Çaycuma hangi ile bağlı sorusuna cevap arıyor.

150 yıllık Filyos Limanı projesi sonunda hayata geçiriliyor. Bölgede yerleşimin tarihi antik dönemlere kadar uzandığı Filyos’da çalışmalar 2016 yılında başlamış ve bugünlere kadar ulaşmıştı. Filyos Limanı doğal gaz rezervinin kara üssü olarak bilinirken, limanın şimdiden uluslararası alanda ticaret oluşturulması hayali 2. Abdülhamit dönemine kadar uzanmaktaydı.

Filyos Limanı Nerede?

Filyos Limanı, Zongudak’ın Çaycuma ilçesinde yer almaktadır. Doğal gaz rezervinin kara üssü olarak bilinen Filyos Limanı serbest bölge ve endüstri bölgesi yatırımlarıyla bilinmekte.

Zonguldak il merkezine 25 km, Çaycuma ilçesine 23 km uzaklıkta olan Filyos Limanı çevresinde bir de Filsyon Çayı bulunmakta ve O da Karadeniz’e dökülmektedir. Bu yerleşim 6 mahalleden oluşmaktadır. Bunlar; Abacık mahallesi, Geriş mahallesi, Hisarönü mahallesi, Kocaeli mahallesi, Sefercik mahallesi, Öteyüz mahallesidir.

Filyos Limanı nerede? Çaycuma hangi ile bağlı? ile ilgili etiketler Çaycuma Zonguldak filyos filyos limanı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.