Filipinler'de film gibi telefon operasyonu! Türk fotoğrafçının azmi kötü niyetli şoförü dize getirdi

Kurban Bayramı için bir yardım kuruluşu adına Filipinler'e giden İskender Taghıyev, cep telefonunu takside unuttu. Genç görevli, önce 'Telefon bul' yöntemi ile kötü niyetli taksiciye telefonunu sattırmadı. Ardından tam 37 saat uğraştıktan sonra, yazdığı bir senaryo ile aynı taksiciye cep telefonunu getirtti.Taghıyev, film gibi cep telefonu operasyonunu sosyal medyadan paylaşarak duyurdu.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye'den yaklaşık 9 bin 108 kilometre uzakta olan Filipinler'in başkenti Manila'da film gibi cep telefonu bulma olayı yaşandı.

Filipinler'de film gibi telefon operasyonu! Türk fotoğrafçının azmi kötü niyetli şoförü dize getirdi

YARDIM KURULUŞU GÖREVLİSİ YAŞADIKLARINI SOSYAL MEDYADA YAZARAK DUYURDU

Yetim Vakfı adlı yardım kuruluşu adına Filipinler'in başkenti Manila'ya giden prodüksiyon görevlisi İskender Taghıyev, cep telefonunu takside unutunca sosyal medya hesabından, "Arkadaşlar Filipinler'de telefonu takside unuttum. iphone bulan adamı sabahtan beri takip edip bulmaya çalışıyorum. 3 kere telefonu taşımaya çalıştı izin vermedi iphone. Kaçakçıların mekanına gitti satamadı. Adamla sabah 12'den bu yana kovalamacadayız. Dua edin telefonu bulalım." yazdı.

Filipinler'de film gibi telefon operasyonu! Türk fotoğrafçının azmi kötü niyetli şoförü dize getirdi - Resim : 2

FİLİPİNLİLER TÜRK GÖREVLİNİN TELEFONUNUN KAYBOLMASINA ÜZÜLDÜLER

Taghıyev, cep telefonunun kaybolması sırasında yaşadığı diğer gelişmeleri de, "Konum açık ve hala telefonu görebiliyorum. Adamı bir adreste bulduk. Bizi görünce gaza bastı. Kırmızı ışıkta bile durmadan devam etti. Kovalamaca nereye kadar gider bilmiyorum ama insan olmak çok önemli arkadaşlar. Bize yardım eden de 2 hrıstiyan karı koca. Dedim ya insan olmak çok önemli diye. İnsani yardım için geldiğimizi duyunca çok üzüldüler, 'siz 10.000 km yolu buraya yardım için geliyorsunuz ama bizimkiler sizin telefonunuzu çalıyor. Hepimiz böyle değiliz kusura bakmayın' diyorlar" şeklinde duyurdu.

Filipinler'de film gibi telefon operasyonu! Türk fotoğrafçının azmi kötü niyetli şoförü dize getirdi - Resim : 3

DİKKATLİ OLMA VE GERİYE DÖNÜK BİLGİLER İŞE YARIYOR

Prodüksiyon görevlisi İskender Taghıyev, cep telefonunu bulmak için bilgisayarından konumunu anbean gördüğü bilgilerle, taksiye bindiği Manila Havalimanı'na giderek sonuç almaya çalıştı. Taghiyev, bunu da,şöyle ifade etti:

"Arkadaşlar iyi bir gelişme var. Dünkü taksiye binerken dikkatimizi çeken birkaç olayla havalanı polisine geldik.
1. Taksiye binerken bize verilen dekont vardı, onun son sayfa olmasını hatırlamamız;
2. Ekipten bir arkadaşımızın araç içinde çektiği videodan taksi firmasını
3. Taksiye bindiğimiz saati hatırlamamız.
4. Taksicinin uzun saçlı, arabasının içindeki detayları, vitesin alt kısmının boş olması taksi bilgilerine ve o saateki şoför bilgilerine ulaşmamızı sağladı. Şimdi adama ulaşmaya çalışıyoruz."

Filipinler'de film gibi telefon operasyonu! Türk fotoğrafçının azmi kötü niyetli şoförü dize getirdi - Resim : 4

ÇABALAR SONUÇ VERİYOR ANCAK TAKSİCİ YANLIŞ BİLGİ VERİYOR

Filipinler'in başkenti Manila'da saatler geçiyordu. İskender Taghıyev, takside unuttuğu cep telefonuna ulaşmak için bıkmadan taksiciye mesajlar atarak, takip ettiğini bildirdi. Azimli genç son gelişmeleri de, "Şoförü aradı polisler. Yanlış bilgiler vermesi alma şüphesini daha da artırdı. Polise verdiği bilgiye göre saat 01.00 da arabasını teslim edip eve gitmiş. Ama taksi firması arabayı 04.00 da teslim ettiğini söylüyor. Biraz daha kabul etmezse evine özel tim gidecekmiş. Ama adam aldığını kabul etmediği ve havalanı dışında olduğu için normal polise gidip şikayet etmemiz gerekiyor. Sonra araçlar müdürlüğünden ona dava açılacak ve bu 2-3 ay sürebilir diyorlar." şeklinde ifade etti.

Filipinler'de film gibi telefon operasyonu! Türk fotoğrafçının azmi kötü niyetli şoförü dize getirdi - Resim : 5

VE CEP TELEFONU BULUNDU

Cep telefonunu uzun uğraşlar sonucu bulan İskender Taghiyev paylaşımlarını, "Arkadaşlar telefon bulundu. Dua eden, destek veren, gel sana bir telefon alacağım diyen, haber için benimle görüşen, değerli konsolosluğumuza, abilerimize ve ablalarımıza teşekkür ederim. Nasıl aldığımı 37 saatlik uykusuz bir şekilde anlatamam. Uzun uzun anlatacağım." diyerek noktaladı.

Filipinler'de film gibi telefon operasyonu! Türk fotoğrafçının azmi kötü niyetli şoförü dize getirdi ile ilgili etiketler Filipinler İskender Taghıyev manila Yetim Vakfı kayıp telefon
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.