Fikret Bila kimdir? Hürriyet'ten istifa etti!

Fikret Bila'nın yaşamı vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Doğan Medya Grubu’nun Demirören Grubu’na satılmasını ardından bir istifa daha geldi. Fikret Bila, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği’nden istifa etti. Peki Fikret Bila kimdir? Kaç yaşında? Nerelerde çalıştı? Detaylar haberimizde...

Fikret Bila, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevinden istifa etti. Doğan Medya Grubu’nun Demirören Grubu’na satılmasını  ardından bir istifa daha geldi. Bila, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun. Vatandaşlar Bila'nın yaşamını merak ediyor.  Peki Fikret Bila kimdir? Kaç yaşında? Nerelerde çalıştı? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...
Fikret Bila kimdir? Hürriyet'ten istifa etti!
 
Doğan Medya Grubu’nun Demirören Grubu’na satılmasının ardından gerçekleşen istifalara bir yenisi daha eklendi. Fikret Bila, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği’nden istifa etti.
 
 
Bila, istifa kararını ve emeklilik işlemlerinin başlatılması talebini bildirdi.
 
Fikret Bila bir süre Milliyet Genel Yayın Genel Yönetmeni olarak Demirören ailesiyle birlikte çalışmıştı.
 
 
FİKRET BİLA
1958 yılında Zonguldak'ta dünyaya geldi. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. 1980-1985 yılları arasında Sayıştay Denetçisi olarak görev yapan Bila, Gazi Üniversitesi’nden 1986 yılında doktora derecesi aldı. Gazeteciliğe 1977'de Yankı dergisinde başladı. Bir süre ara verdikten sonra 1986'da Nokta dergisiyle yeniden gazeteciliğe döndü. 1987'de girdiği Milliyet gazetesinin Ankara temsilciliğini yaptı. Ayrıca CNN TÜRK’te Ankara Kulisi programını sundu.
 
Haziran 2016'da Milliyet gazetesinden istifa etmiştir. 2016 Temmuz'undan beri Hürriyet gazetesinde köşe yazarıdır.
 
7 Temmuz 1998'de Başbakan Mesut Yılmaz'ın Makedonya'ya düzenlediği ziyaret sırasında, Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen ve milletvekili Şinasi Altıner'le birlikte geçirdiği trafik kazasında ağır biçimde yaralandı. Yaklaşık 1 ay süren tedavi sürecinin ardından bir süre sonra mesleğine döndü.
 
Hikmet Bila'nın kardeşidir.
 
HÜRRİYET
 
Gazete, 1948'de Sedat Simavi tarafından kurulmuş ve 1 Mayıs 1948'de "Ürdün ve Irak orduları Filistin'e girdi" manşetiyle ilk sayısını yayınlamıştır.Sedat Simavi'nin 1953'te ölmesinden sonra yönetimi ortaklaşa üstlenen oğulları Haldun Simavi ve Erol Simavi döneminde de, gazete aynı çizgiyi sürdürmüştür. Haldun Simavi'nin Web Ofset grubunu oluşturarak 1971'de ayrılmasından sonra gazete tümüyle Erol Simavi'nin yönetimine geçti. 1971 sonrasında sırasıyla İzmir, Ankara, Adana ve Erzurum'da bürolar açan Hürriyet 1973'te ofset baskı sistemine geçerek özellikle renkli fotoğraf kullanımıyla büyük avantaj sağladı.
 
7 Mart 1990'da, gazetenin Yönetim Kurulu üyesi, yazarı ve eski Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç, arabasına binerken uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi. 1 Mayıs 1988 tarihinde logosu değiştirilen Hürriyet, 1992 yılında Erol Aksoy, Dinç Bilgin ve Haldun Simavi'nin ortak girişimi haline geldi. 1994 yılında, yüzde 70 hissesi Doğan Yayın Holding tarafından satın alınan Hürriyet, Doğan Yayın Holding'e bağlı olarak yayım yapmıştır. 20 yıldır gazetenin Genel Yayın Yönetmenliğini yapan Ertuğrul Özkök, 29 Aralık 2009 tarihi itibarıyla yerini Enis Berberoğlu'na bırakmıştır. 25 Şubat 2017 tarihinde yayınlanan Hande Fırat imzalı "7 Eleştiriye 7 Yanıt - Karargâh Rahatsız" başlıklı manşet haberden kısa bir süre sonra, Sedat Ergin Genel Yayın Yönetmenliğinden ayrılarak yerine Fikret Bila atanmıştır.
 
2018 yılında Demirören Holding tarafından satın alınmıştır.
 
1997'den itibaren yayın yapan Hürriyet gazetesinin internet haber sitesi Türkiye genelinde Şubat 2011 istatistiklerine göre en çok ziyaret edilen siteler sıralamasında 7. ve dünya genelinde ise 474. sıradadır. Gazetenin internet sitesi hurriyet.com.tr, Haziran 2011'de 9,5 milyon ziyaretçisiyle Avrupa’da en çok ziyaret edilen dördüncü haber sitesi oldu.
Fikret Bila kimdir? Hürriyet'ten istifa etti! ile ilgili etiketler Hürriyet istifa fikret bila kimdir kaç yaşında
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.