Fenerbahçe neden 28 şampiyonluğu gündeme taşıyor?

Geçtiğimiz sezon Ali Koç'un başkan seçilmesinin ardından Fenerbahçe resmi sitesinde Süper Lig'de sahip olduğu 19 şampiyonluğu, 1959 şampiyonlukları da dahil edilerek 28 olarak güncellenmişti. Fenerbahçe'nin bu hamlesinin sebebi ise futbolseverler tarafından tartışılıyor.

Fenerbahçe, geride kalan gün sosyal medya hesaplarından uzun süredir tartışmalara konu olan, ''28 şampiyonluk'' temalı yeni bir görsel yayınladı. Yayınlanan görselde, Avrupa liglerinde en fazla şampiyon olan takımlar arasında Fenerbahçe de gösterildi. 

Fenerbahçe neden 28 şampiyonluğu gündeme taşıyor?

Fenerbahçe'nin bu tutumu, Ali Koç başkan seçildiğinden itibaren devam ediyor. Sarı-lacivertliler, 1959 yılında başlayan Süper Lig'den önce oynanan Ulusal Lig müsabalarında kazandıkları şampiyonlukların da günümüzde geçerli sayılması gerektiğini düşünüyor. Bu bağlamda, sosyal medya hesaplarından aktif şekilde ''28 şampiyonluğa'' vurgu yapan, o dönemdeki kupalara dair bilgilendirme paylaşımları yapılıyor.


Fenerbahçe neden 28 şampiyonluğu gündeme taşıyor? - Resim : 2

Tüm bu tartışmalar sürerken, bir dönem Galatasaray Kulübü Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstlenmiş, sosyal medya hesabından futbol geçmişine dair yazılarıyla tanınan Mehmet Şenol, Fenerbahçe'nin 28 şampiyonluk iddialarına yanıt verdi. 

Şenol, ''Neden Fenerbahçe tam olarak bu sezon bu iddianın kampanyasını yaygın olarak yapmaya başladı?'' temalı yazısında, Milli Küme ve Türkiye Futbol Birinciliği adını taşıyan 2 organizasyonun niteliğini, tüm ülkeyi asla kapsamadığını vurguladı. 

O dönemde oynanan maçlarında farklı formatlarda olduğunu, tam 9 kez aynı sezonlarda oynandığı için 9 yılda 18 şampiyon çıkardığını, ülke takımlarını kapsayan deplasmanlı lig olmadığını, birinin sadece 3 il takımları arasında, diğerinin kupa usülü düzenlenen bir çeşit yaz turnuvaları olduğunu belirtti. Tüm bunların neticesinde ise, bu şampiyonlukların günümüzde ulusal şampiyonluk sayılamayacağını açıkladı. 

Fenerbahçe'nin bu şampiyonlukları istemesinin sebebinin tamamen duysusal detaylara dayandığını belirten Şenol, ''Fenerbahçe bir piyango kazanmak istiyor. Havadan gelecek mucize bir parayla belini doğrultmak istiyor. Kendine kazanacağı bir piyango bileti üretmeye çabalıyor.'' dedi. Şike sürecinde aldığı maddi ve manevi darbeleri, o süreçte elde edemedikleri tazminatı bu yolla çıkarmaya çalıştığını belirten Şenol, “eski şampiyonluk payı bölümüne oynuyorlar'' dedi.

Fenerbahçe neden 28 şampiyonluğu gündeme taşıyor? - Resim : 3

Yukarıda yer alan tablo, Süper Lig'de yayıncı kuruluşun takımlara ödemekle yükümlü olduğu ücretleri belirtiyor. Şenol bu tablo üzerinden yaptığı değerlendirmede, ''Asıl amaç, 9 şampiyonluk ekletip sezon başına 28.8 milyon TL ekstradan para almak. Ve bunu havuz sisteminin başladığı 1996’dan başlatıp geriye işleterek, yaklaşık 750 milyon TL’lik bir gelire konmak. Çünkü Fenerbahçe’nin gerçekten çok büyük bir borcu ve sınırlı gelirleri var. 2018-19 bilançosuna göre borcu, 2.7 milyar TL civarında. Yönetime gelenler ceplerinden para vererek başarıyı kovalamak zorunda.'' ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe neden 28 şampiyonluğu gündeme taşıyor? ile ilgili etiketler Fenerbahçe Süper Lig Ali Koç TFF şampiyonluk 28 şampiyonluk
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.