Fatma Güneşer, Ahmet Kaya'nın isteğini gerçekleştirdi! 'Magosa Limanı' şarkısını iki dilde seslendirdi

İsviçre'de yaşayan şarkıcı Fatma Güneşer, 2000 yılının Kasım ayında hayata veda eden Ahmet Kaya'nın isteğini yerine getirdi. Ahmet Kaya'nın kendisine "Türkçe ve Kürtçeyi aynı şarkıda seslendir" dediği Fatma Güneşer, 'Magosa Limanı' adlı Kıbrıs türküsünü hem Türkçe hem de Kürtçe olarak seslendirdi.

İsviçre'de yaşayan şarkıcı Fatma Güneşer, 22 yıl önce İsviçre'de bir konser sırasında aynı sahneyi paylaştığı Ahmet Kaya'nın kendisine "Türkçe ve Kürtçeyi aynı şarkıda seslendir" dediğini ve 22 yıl sonra Ahmet Kaya'nın isteğini gerçekleştirdiğini açıkladı.


'MAGOSA LİMANI' TÜRKÜSÜNÜ HEM TÜRKÇE HEM DE KÜRTÇE SESLENDİRDİ

Ahmet Kaya'nın kendisine "Siz her iki dili de çok iyi seslendiriyorsunuz benim yapmak istediğimi siz yapın ve içinde hem Türkçe hem de Kürtçe sözler olan tek bir şarkı seslendirin dediğini belirten Fatma Güneşer "Ben de 22 yıl sonra Ahmet Kaya'nın isteğini yerine getirdim, barış için hepimizin bu ülkede barış içinde yaşaması için Magosa Limanı adlı duygusal Kıbrıs türküsünü hem Türkçe hem de Kürtçe olarak seslendirdim" dedi.

Güneşer, İsviçre konserinde beraber fotoğraf çektiği Ahmet Kaya ile olan karesini yanından ayırmadığını da sözlerine ekledi.

Fatma Güneşer, Ahmet Kaya'nın isteğini gerçekleştirdi! 'Magosa Limanı' şarkısını iki dilde seslendirdi

Ahmet Kaya, 16 Kasım 2000 tarihinde 'Hoşçakalın Gözüm' isimli albümünün kayıtlarını yaparken, Paris'in Porte de Versailles semtindeki evinde gece saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. Ahmet Kaya, 17 Kasım 2000'de 30.000'in üzerinde kişinin katıldığı törenle Paris'in Père Lachaise Mezarlığı 71. bölüme defnedildi.

Fatma Güneşer, Ahmet Kaya'nın isteğini gerçekleştirdi! 'Magosa Limanı' şarkısını iki dilde seslendirdi

Fatma Güneşer, Ahmet Kaya'nın isteğini gerçekleştirdi! 'Magosa Limanı' şarkısını iki dilde seslendirdi ile ilgili etiketler Ahmet Kaya Fatma Güneşer Magosa Limanı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.