Fatih Camii’nde imama bıçaklı saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktı:Saldırganla ilgili flaş detay

İstanbul'da Fatih Camisi'nde slogan atıp huzursuzluk çıkarttıktan sonra İmam Galip Usta ve Bilal Erdem'i bıçaklayarak yaralayan Ömer S.'nin cinayet büro amirliğindeki sorgusu sürerken saldırı anının yeni görüntüleri ortaya çıktı. Saldırganın daha önceden kasten yaralama suçundan polise geliş kaydı olduğu da öğrenildi.

İstanbul'da Fatih Camii'nde dün akşam saatlerinde bir kişi, slogan atınca sessiz olması hususunda uyarılmıştı. Slogan atan Ö.S bunun üzerine bıçakla cami imamı Galip Usta ve öğrencisi Bilal Erdem'i yaraladı.

Hastaneden yapılan açıklamada imam Usta'nın hayati tehlikeyi atlattığı ifade edildi. Saldırgan Ö. S. gözaltına alınırken olayla ilişkin soruşturma başlatıldı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik saldırıya tepki gösterdi. İstanbul Valisi Davut Gül, yaralıları hastanede ziyaret ederken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç soruşturmaya ilişkin açıklama yaptı.

“KAHROLSUN İSRAİL” DİYE BAĞIRDI, İMAM UYARINCA SALDIRDI

Olayla ilgili polis ekiplerince yapılan incelemede, akli dengesi yerinde olmayan şüpheli Ö.S'nin akşam namazının ardından Fatih Camisi'nde "Allahu Ekber, kahrolsun İsrail. Uyanın Müslümanlar" şeklinde bağırdığı sonrasında imam Usta'nın Ö.S'yi cami içerisinde bağırmaması için uyardığı tespit edildi.

 

SALDIRININ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Fatih Camisi İmamı Kurra Hafız Galip Usta ve cami cemaatinden bir kişiye yönelik namazdan sonra yapılan bıçaklı saldırı, güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Fatih Camii’nde imama bıçaklı saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktı:Saldırganla ilgili flaş detay - Resim : 2

SALDIRGANIN SORGUSU DEVAM EDİYOR

Saldırgan camide bulunan bir polis ve özel güvenlik görevlileri tarafından yakalandı. Yaralılar ise hastaneye sevk edildi. Yakalanan şüpheli Asayiş Şube Müdürlüğü, Cinayet Büro Amirliğine getirilerek sorguya alındı.

Fatih Camii’nde imama bıçaklı saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktı:Saldırganla ilgili flaş detay - Resim : 3

DAHA ÖNCE DE KASTEN YARALAMA KAYDI VAR

Şüphelinin daha önceden kasten yaralama suçundan polise geliş kaydı olduğu belirlendi. Ayrıca yapılan araştırmada şüphelinin üzerine 2028 yılına kadar ruhsatlı av tüfeği bulunduğu öğrenildi. Şüphelinin sorgusuna Cinayet Büro Amirliğinde devam edildiği olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğü öğrenildi.

 

Fatih Camii’nde imama bıçaklı saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktı:Saldırganla ilgili flaş detay ile ilgili etiketler Fatih Camii İstanbul İmam

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.