Fatih Altaylı Kılıçdaroğlu'nu 'merzifon eşeği'ne benzetmişti... AYD'den Fatih Altaylı'nın iğrenç sözlerine tepki!

“Kemal Kılıçdaroğlu‘nun yerine Merzifon eşeği de aday olsa yüzde 48 alır” diyen Fatih Altaylı'ya tepkiler geliyor. Anadolu yayıncılar Derneği (AYD) "Basın özgürlüğü adı altında kişisel hak ve özgürlükler konusunda sınırı aşan küfür ve hakaret içeren cümleler kuran kim olursa olsun kınadığımızı ifade etmek isteriz." diyerek Fatih Altaylı'ya sert tepki gösterdi.

Fatih Altaylı 5 gün önceki yazısında Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'merzifon eşeği'ne benzeterek "Saksıyı aday gösterseydiniz yüzde 48 alırdı" ifadelerini kullandı. 

Fatih Altaylı’nın açıklamalarına Anadolu yayıncılar Derneği (AYD) sert tepki gösterdi.

Yapılan açıklamada Bbu çirkin ifadelerin bırakın bir parti genel başkanı olmasını herhangi bir insana yapılamayacağı ifade edilerek şöyle devam edildi: 

 “Oraya ismini anmak istemediğim ama çalışkanlığı ve Merzifonlusu ünlü bir canlıyı bağlasa idiniz, o da zaten ikinci turda en az yüzde 48 alırdı.” Diyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili skandal ifadelere yer vermiştir. Bununla da kalmayıp “Eve gelen köpek sevindirir, Kılıçdaroğlu sevindirmez” gibi birtakım cümleleri kurmaktan da geri kalmamıştır. Bu ifadeler kabul edilebilecek ifadeler değildir. Basın özgürlüğü adı altında kişisel hak ve özgürlükler konusunda sınırı aşan küfür ve hakaret içeren cümleler kuran kim olursa olsun kınadığımızı ifade etmek isteriz." 

"SEÇMENE 'ÖNÜNÜZE EŞEK GELSE OY VERECEKSİNİZ' " DEMEYE GETİRDİ

Açıklamada ayrıca Kılıçdaroğlu’na yapılanın terbiyesizlik olduğu, bunun dışında seçmenin de aşağılandığı ifade edilmiştir. Altaylı’nın seçmene de bir nevi Yüzde 48’e “Önünüze eşek gelse, oy vereceksiniz” dediği vurgulandı.

“Seçim sürecinde göklere çıkararak destek oldukları bir Genel Başkana kazanamayınca aşağılık bir dille saldırmak, hakaret etmek doğru değildir” şeklinde devam eden açıklamada Gazeteci Fatih Altaylı kınandı.

Fatih Altaylı Kılıçdaroğlu'nu 'merzifon eşeği'ne benzetmişti... AYD'den Fatih Altaylı'nın iğrenç sözlerine tepki! ile ilgili etiketler Fatih Altaylı Kemal Kılıçdaroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.