EYT'lilerin içini rahatlatan uygulama başladı! Sosyal Güvenlik Kurumu maaş hesap ekranını erişime açtı!

Senelerdir bekledikleri emeklilik haklarına kavuşabilmek için gün sayan EYT mağdurları için Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan yeni bir hizmet duyurusu geldi. İşte EYT’lileri ilgilendiren yeni uygulama…

Dönem dönem farklı kanunlar getirilen Sosyal Güvenlik Kurumu emeklilik hizmetleri, milyonlarca vatandaşı mağdur etti. Özellikle 8 Eylül 1999 tarihinde yürürlüğe girmiş olan kanun ile birlikte sigortalı hizmet sürelerini ve prim ödemelerini tamamlamış olmalarına rağmen yaş faktörüne takılan ve bu yüzden de senelerdir emeklilik hakkı tanımlayan vatandaşlar hem ekonomik anlamda hem de diğer haklar açısından büyük bir mağduriyet yaşadı.

Uzun süredir mağduriyet yaşadıkları emeklilik alanına ilişkin bir düzenleme yapılmasını bekleyen ancak bu yıla kadar muhatap alınmayan EYT’liler, temmuz ayının başında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den gelen haber ile sevince boğuldu. Bakan Bilgin, temmuz ayının başı itibari ile EYT düzenleme çalışmalarının başlatılmış olduğunu ve bu konunun en geç sene sonuna kadar çözüme kavuşturulacağını ifade etti.

Temmuz ayından bu yana tüm hızı ile devam eden EYT düzenleme çalışmalarının haftaya Meclis’e taşınması beklerken kapsam alanı içerisinde yer alan ve söz konusu yasadan faydalanarak emekli maaşına kavuşacak olan milyonlarca vatandaş, alacakları maaşları hesaplamaya başladı. Kimin ne kadar maaş alacağı henüz belli olmazken Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan EYT’lilere yeni bir hizmet ekranının açıldığı duyurusu geldi. Kamu kurumu EYT yasası ile birlikte emeklilik haklarına kavuşacak olan milyonlarca vatandaş için yeni uygulamanın erişime açıldığını ifade etti.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU’NDAN EYT’LİLERE YENİ HİZMET!

EYT'lilerin içini rahatlatan uygulama başladı! Sosyal Güvenlik Kurumu maaş hesap ekranını erişime açtı!

Geçtiğimiz günlerde EYT çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yasasının yürürlüğe girmesi ile birlikte yaklaşık yüzde 87’si özel sektörden olmak üzere toplamda 1,5 milyon kişinin emekli olabileceğini belirtti. Şartları sağlayan ve yasa ile birlikte emekli maaşlarına kavuşacak olan vatandaşlar, aylık maaşlarının ne kadar olacağını merak etmeye başladı. Bunun üzerine devreye giren Sosyal Güvenlik Kurumu, “aylık hesap” ekranını aktif ettiğini ve T.C. kimlik no, il, baba adı, sicil numarası bilgilerinin girilmesi ile birlikte otomatik bir maaş hesabına erişilebileceğini ifade etti.

KESİN DEĞİL!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun maaş hesabı ekranı aracılığı ile ulaşılacak olan sonuçların kesin maaşı yansıtmadığı, ocak ayı ile birlikte bu tutarların değişiklik göstereceği, hesabın yaklaşık bir sonuç olduğu bilgileri kaydedildi.

EYT'lilerin içini rahatlatan uygulama başladı! Sosyal Güvenlik Kurumu maaş hesap ekranını erişime açtı! ile ilgili etiketler EYT Sosyal Güvenlik Kurumu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.