Evde Su Böreği Nasıl Yapılır! Yumuşacık Lezzetli! Kaynananın Geline Öğrettiği O Gizli Tarif! Yanında da Çay

Türk mutfağının vazgeçilmezi haline gelen hamur işi ürünlerinden olan su böreği, yapımı diğer hamur işlerine göre daha zahmetlidir. Yufkaları haşlayarak yapılan su böreği, oldukça lezzetlidir. Yanına da şöyle demlenmiş bir bardak çay.

Türk mutfağının vazgeçilmezi haline gelen hamur işi ürünlerinden olan su böreği, yapımı diğer hamur işlerine göre daha zahmetlidir. Yufkaları haşlayarak yapılan su böreği, oldukça lezzetlidir. Yanına da şöyle demlenmiş bir bardak çay.

Evde Su Böreği Nasıl Yapılır! Yumuşacık Lezzetli! Kaynananın Geline Öğrettiği O Gizli Tarif! Yanında da Çay

Malzemeler

Hamuru İçin;

  • 2 adet çay kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı su
  • Aldığı kadar un
  • İç malzeme için;
  • 300 gram beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz

Arası İçin;

  • 150 gram eritilmiş tereyağı
  • Haşlamak İçin;
  • Tuz
  • Su

 Evde Su Böreği Nasıl Yapılır! Yumuşacık Lezzetli! Kaynananın Geline Öğrettiği O Gizli Tarif! Yanında da Çay - Resim : 2

Yapılışı

Tuz ile 2 adet yumurta güzelce çırpılır. Ve ardından yarım çay bardağı su eklenir. Azar azar un ilave edilerek hamur yoğurulur. Hamur dinlenmeye bırakılır.

İç harç için öncelikle peynirler ezilir. Maydanozlar küçük küçük doğranarak peynirlerin üzerine dökülür.

Hamur dinlenmeye bırakıldıktan sonra küçük on bezelere bölünür. Ve tekrar dinlenmeye bırakılır.

Evde Su Böreği Nasıl Yapılır! Yumuşacık Lezzetli! Kaynananın Geline Öğrettiği O Gizli Tarif! Yanında da Çay - Resim : 3

Temiz hamur açma tahtasının üzerine bezeler alınarak açılır. Büyük bir tencereye sıcak su koyarak açılan yufkalar tencereye atılır.  Sıcak suyun içerisine 2 yemek kaşığı tuz eklenir.

Böreğin yapılacağı tepsiye eritilmiş tereyağı sürülür.

Açılmış olan ufkalar tenceredeki tuzlu suyun içerisine yaklaşık olarak 30 ila 35 saniye haşlanır. Haşlanan yufkalar sıcak sudan çıkarılarak, hızlı bir şekilde ayrı kaplarda olan soğuk suyun içerisine alınır. Bu sayede hamurun yapışması engellenir.

Böreğin alt emini için öncelikle 5 tane yufka haşlanır ve her yufka konulduktan sonra eritilmiş olan tereyağıyla yağlanır.  5. kattan sonra peynirli, maydanozlu iç harç eklenir. Ardından üzerine tekrar 5 yufka daha eklenir. Son katına ise bolca eritilmiş olan tereyağı ekleyerek, fırça yardımıyla yayılır.

Börek dinlenmeye bırakılır. Dinlendikten sonra 190 derece fırına atılır. Kızarana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra güzelce servis edilir.

Evde Su Böreği Nasıl Yapılır! Yumuşacık Lezzetli! Kaynananın Geline Öğrettiği O Gizli Tarif! Yanında da Çay ile ilgili etiketler su böreği
GÜNÜN VİDEOSU

Böylesi görülmedi: Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürmüşler

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan bir tırda hassas burunlu dedektör köpek Carlos'un desteği ile polis ve gümrük muhafaza ekiplerince yapılan aramada 10 milyon lira değerinde 50 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürüldüğü ortaya çıktı.