Ev hanımları için emeklilik detayları belli oldu: Başvuru yapan ev hanımlarının primlerini devlet ödeyecek! Başvuru şartları…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalara göre yeni dönemde ev kadınlarına emeklilik desteği verileceği açıklandı. Emekli olmak isteyen kadınların primlerinin bir kısmını devlet ödeyecek. Böylece kadınların ödemesi gereken prim miktarı daha düşük olacak. İşte detaylar…

Seçim sonrasında yapılması planlanan çalışmalar arasında kadınlara emeklilik hakkının verilmesi yer alıyor. Bu sayede ev kadınlarının kendi ekonomik özgürlüklerine ulaşması noktasında destek sağlanıyor. Ev kadınlarına emeklilik hakkı müjdesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Erdoğan, seçim sonrasında bu konuyla ilgili gerekli düzenlemelerin yapılacağını bildirdi.

Erdoğan’ın açıklamalarından yola çıkarak seçim sonrasında birçok kadın, emeklilik hakkından yararlanmak istiyor. Bu hakkın isteğe bağlı sigorta kapsamında kullanılması bekleniyor. Prim ödemelerinin bir kısmının devlet tarafından yapılması ile kadın, daha az bir prim ödeyerek emekli olabiliyor.

PRİMLERİN ÜÇTE BİRİ DEVLET TARAFINDAN ÖDENECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalara göre ev kadınlarının nasıl emekli olacağı belli oldu. Buna göre ev kadınları, isteğe bağlı sigorta kapsamında emeklilik hakkından yararlanabilecek. Ev kadınları aylık prim miktarının üçte ikisini ödeyecek. Primlerin üçte birlik kısmı ise devlet tarafından ödenecek.

2023 yılında isteğe bağlı sigorta primi 3202,56 TL olarak ödeniyor. Bunun 3’te ikisi 2135,04 TL’ye karşılık geliyor. Devlet tarafından ödenecek tutar ise 1067, 52 TL oluyor.

PRİMLERİN YANI SIRA DOĞUM BORÇLANMASI İLE EMEKLİLİK TARİHİ ÖNE ALINABİLECEK

Ev hanımları için emeklilik detayları belli oldu: Başvuru yapan ev hanımlarının primlerini devlet ödeyecek! Başvuru şartları…

Emeklilik tarihini öne çekmek isteyen ve daha önce çalışma hayatında yer alan kadınlar, doğum borçlanması hakkından yararlanabilecek. Doğum borçlanması için kadının doğum öncesinde sigorta girişinin bulunması gerekiyor. Aynı zamanda doğum sonrasında iki sene için kadın adına sigorta primi ödenmemiş olması gerekiyor.

İsteğe bağlı sigortadan part-time çalışan kadınlar da yararlanabiliyor. Böylece eksik yatırılan ayların primini 30 güne tamamlamak mümkün oluyor. İsteğe bağlı sigortalı olmak isteyen kadınların çalışmaması ve emekli aylığı almaması gerekiyor. Emeklilik hakkının kazanılması için primlerin düzenli olarak yatırılması da önemli oluyor. Aksi takdirde isteğe bağlı sigortadan emekli olma hakkı kaybediliyor.

Ev hanımları için emeklilik detayları belli oldu: Başvuru yapan ev hanımlarının primlerini devlet ödeyecek! Başvuru şartları… ile ilgili etiketler Ev Hanımı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.