Türk Lirası 'sahalara' geri dönüyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, net rezervleri artık her gün milyarlarca dolar artar ve not artırımlarının devamı beklenirken bireysel yatırımcılar parasını dövizden çekerek hisse senedi ve para piyasası fonlarına geçmeye başladı. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Kıbrıs İktisat Bankası Hazine Grup Müdürü Emre Değirmencioğlu, yayımladığı günlük bültende, “Yabancı yatırımcının TL öneriler ve yurtiçi yerleşiklerin de dövizden çıkmaya başladığı bir ortamda, ben de BIST30 endeksinde USD bazlı önemli bir yukarı yönlü kırılım gerçekleşmesini fırsat bilerek, bu hafta TCMB enflasyon raporu ve Başkan Karahan'ın mikrofon karşısına geçmesi öncesinde, Bireysel Emeklilik (BES) portföyümde değişikliğe giderek uzun bir yıllardır taşıdığım altın fonlarımı satıp ağırlıklı olarak hisse senedi ve para piyasası fonuna geçtiğimi yeri gelmişken not edeyim” dedi.

Türk Lirası 'sahalara' geri dönüyor

TCMB'nin sene sonu TÜFE enflasyon tahmininin %36 seviyesinde olmaya devam ettiğini piyasanın ise (TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi son veri) %44 seviyesinde olduğunu yazan Değirmencioğlu, şöyle devam etti: “Bu bağlamda, 9 Mayıs tarihinde Enflasyon Raporu ve Başkan Karahan’ın toplantıda yapacağı sunumu dikkatle takip edeceğiz. Her ne kadar toplantıda enflasyon hedefini değiştirmesini beklemesek de, TL'de esen olumlu rüzgâr sonrasında yabancı yatırımcılar gibi biz de yeni döneme ait TCMB'nin yaklaşımını anlamaya çalışacağız. Özellikle, TL'de reel olarak değerlenme ibaresini politika metnine sokan TCMB'nin değerlenme konusunu biraz daha netleştirmesini bekliyoruz. Ne demek reel olarak değerlenme? Daha önce de bültenlerimizde belirttiğimiz üzere, kur artışının enflasyonun altında seyretmesi anlamına geliyor. Hatta, Cuma günü açıklanan veriler sonrası, yılın ilk 4 ayında enflasyon %19,58 artarken, USDTRY kurunda yükseliş yaklaşık %9,50 oldu. Yani? TL'de reel olarak değerlenme başladı bile!”

Türk Lirası 'sahalara' geri dönüyor ile ilgili etiketler ekonomi Türk Lirası
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.