Kriminal olayların başkenti 'Esenyurt' mağdur mu, fail mi?

SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt'un Esenyurt tespitleri SuperHaber YouTube kanalında yayında...

Esenyurt'ta 2 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırı Türkiye'nin gündemine oturdu. 

Kan dondurucu olayda 4 kişi kurşun yağdırırken Batuhan Bayındır (20), Yunus Emre Erzen (24) hayatını kaybederken, Yusuf Erzen (21) ise yaralandı. Güvenlik kameralarına da yansıyan cinayetle ilgili inceleme başlatan polis, 4 zanlıyı ve onlara yardım ve yataklık eden 5 kişiyi gözaltına aldı. Zanlılardan Murat Ö. Büyükçekmece Adliyesi'nde çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İşlenen kan donduran cinayete ilgili ifadeler ortaya çıktı.  Tarık Ö.'nün "WhatsApp’tan yaptığı paylaşımlarla beni çevreme karşı küçük düşürdü. Niyetim konuşmaktı, olay bir anda istemediğimiz boyuta ulaştı. Pişmanım" dediği öğrenildi.

Saldırıda silahla 2 genci öldürüp 1 genci yaralayan Tarık Ö., emniyetteki ifadesinde şunları söyledi:

“İki aile arasında demir ticareti vardı. 625 bin TL ödendi ancak geri kalan 625 bin TL'nin ödenmesi sırasında sorunlar çıktı. Ben de avukatımla icraya verdim. Türkcan Erzen WhatsApp’tan yaptığı paylaşımlarla beni çevreme karşı küçük düşürdü. Yaptığı durum paylaşımına sinirlenip konuşmak üzere adrese gittim. Niyetim konuşmaktı. Dükkanda bulunan oğlundan babasını aramasını istedik ama o karşı çıkınca olay bir anda istemediğimiz boyuta ulaştı. Amacım cinayet işlemek değildi. Darp ettiğim kişi silah çekince silahla karşılık verdim. Pişmanım, böyle olmasını istemezdim”

Zanlılardan Murat Ö. ve Servet Ö. de Türkcan Erzen'in kendilerine borcu olduğunu, konuşmak için gittiklerini ancak olayların bir anda kontrolden çıktığını söyledi.

Zanlıların yapılan sabıka kaydı sorgulamasında Tarık Ö.'nün 1, Murat Ö.'nün 3, Servet Ö.'nün ise 9 ayrı suç kaydı olduğu tespit edildi.

Akıllardaki tek sorular: Kriminal olayların başkenti Esenyurt mağdur mu, fail mi? Esenyurt Türkiye'nin Harlem'i mi? Esenyurt neden göçmenlerin evi oldu? 

SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt, kan dondurucu cinayetin yaşandığı Esenyurt'u mercek altına aldı.

''GECEKONDULAŞMA NÜFUSU PATLATTI''

Dünyanın her yerinden göç alan Esenyurt'ta 60 senede 700 kat artan nüfusa dikkat çeken Bozkurt, göçmen meselesinin de eklenmesiyle bölgede artan koatik olaylara vurgu yaparken ''Siyasilerin belli alanları gecekondulaşmaya açmaları nüfusu patlattı. Sosyal problemlerin üstüne göçmen meselesi de eklenince kriminal olaylar arttı.'' sözlerini kullandı.

'ESENYURT 'MAĞDUR' MU, 'FAİL' Mİ?

Bozkurt, Esenyurt'un 'fail' değil, 'mağdur' olduğunun altını önemle çizdi.

Bozkurt’un açıklamalarının tamamı:

‘’Kaotik durum devam ederse çok daha fazla kötü olaylar yaşanabilir, işler çıkılmaz hale gelebilir. Esenyurt’ta yaşananların incelemesi türkiye’de 60 yıldır uygulanan belli politikaların sorgulanmasıyla birlikte yapılmalı. Esenyurt’un fail değil, mağdur olduğunu görüyoruz.’’

Ceyhun Bozkurt’un açıklamalarını SuperHaber YouTube kanalımızda izleyebilirsiz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Kriminal olayların başkenti 'Esenyurt' mağdur mu, fail mi? ile ilgili etiketler Esenyurt göç göçmen Mülteci Ceyhun Bozkurt

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.