Erol Olçok kimdir? 15 Temmuz şehidi Erol Olçok nereli, nasıl şehit oldu?

15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan Erol Olçok kimdir? Darbecilere karşı direnmek adına oğlu ile beraber şehadet şerbeti içen Erol Olçok nereli, nerede, nasıl şehit oldu? İşte, Erol Olçok’in kısa özgeçmişi…

FETÖ hain terör örgütü tarafından 15 Temmuz gecesinde gerçekleştirilen hain darbe girişiminde darbecilere karşı direnmek adına oğlu Abdullah Tayyip ile gittiği 15 temmuz şehitler köprüsünde can veren Erol Olçok, AK Parti iktidarında başarıdan başarıya koşan tüm seçim kampanyalarına damgasını vurdu.

Erol Olçok Kimdir?

5 Mart 1962 tarihinde Çorum’un Mecideyekavak Köyü’nde dünyaya gelen Erol Olçok, her zaman dava insanı kimliğiyle bilinmiştir. Türkiye’nin en önemli siyasi iletişim kampanyalarının duayeni olan Olçok, AK Parti iktidarının, başarıdan başarıya koşan tüm seçim kampanyalarına damgasını vurmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilişkisini hiçbir zaman profesyonel bir ilişki olarak tanımlamayan Olçok kendisine her zaman dava, yol ve kader arkadaşlığı yapmıştır. İlk oğluna  Abdullah Tayyip adını veren Olçuk, oğluyla beraber 15 Temmuz gecesinde Abdullah Tayyip ile gittiği 15 temmuz şehitler köprüsünde hain darbeciler tarafından şehit edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze töreninde, "Erol benim bir yol arkadaşımdı Abdullah pırlanta bir yavrumuzdu. Mekanı cennet olsun inşallah." diyerek gözyaşlarına hakim olamamıştı. Evli ve 3 çocuk babası olan şehit Erol Olçok, Altunizade İlahiyat Fakültesi Camii’ndeki cenaze namazı sonrası Karacaahmet Mezarlığı’nda evladı Abdullah Tayyip ile yan yana defnedildi.

Erol Olçok kimdir? 15 Temmuz şehidi Erol Olçok nereli, nasıl şehit oldu?

Mesleği: Reklamcı
Şehadet Yeri: 15 Temmuz Şehitler Köprüsü
Doğum Tarihi: 1962
Memleketi: Çorum
Medeni Durumu: Evli
Çocukları: 3

Erol Olçok kimdir? 15 Temmuz şehidi Erol Olçok nereli, nasıl şehit oldu? ile ilgili etiketler Erol Olçok 15 Temmuz Şehit
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.