Ermenistan'dan Azerbaycan'a İran SİHA'sı ile saldırı!

Ermenistan ordusuna bağlı birliklerin, Laçin ilindeki Azerbaycan mevzilerine İran SİHA’sı ile saldırdığı ortaya çıktı. Saldırı da 3 Azerbaycan askerinin şehit olduğu açıklandı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Ermenistan’ın yaklaşık bir yıldan beri, Karabağ’da yaptığı saldırılar ve provokasyonlar devam ediyor.

ERMENİLER AĞIR SİLAHLARLA ATEŞ ETTİ!

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı birliklerin, Gorus ilinin Dığ yerleşimi istikametinde bulunan mevzilerinden ateş açıldığını açıklamıştı. Aynı açıklamada, Azerbaycan Ordusu'nun Laçin ili istikametindeki mevzilere farklı kalibreli silahlarla yapılan yoğun ateş ile şehir ve yaralıların olduğu ifade edilmişti. Saldırı sonrası Azerbaycan ordusunun müdahale bulunduğu ve gerekli önlemlerin alındığı belirtilmişti.

Ermenistan'dan Azerbaycan'a İran SİHA'sı ile saldırı!

3 AZERBAYCAN ASKERİ ŞEHİT OLDU!

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Karabağ'da durum kritik ve Ermenistan ordusunun provokasyonu devam ediyor. Provokasyon sonucu, 3 Azerbaycan askeri şehit oldu. Şehit olan askerlerin, Zalov Vidadi Nizami oğlu, Hesenov Elşad Gabil oğlu ve Tağıyev Sebuhi Gündüz oğlu olduğu bildirildi. Bu arada, Azerbaycan’ın karşılık vermesi ile Ermenistan ordusu özel kuvvetler kolordu komutanı Armen Gezalyan ile beraber 3 Ermeni askerinin öldüğü öğrenildi.

Ermenistan'dan Azerbaycan'a İran SİHA'sı ile saldırı! - Resim : 2

ERMENİSTAN İRAN SİHA’SI İLE SALDIRDI!

Azerbaycan’ın 3 askerlerinin şehit olduğu saldırı sonucu,yapılan araştırma da, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri’nin tank ve havan toplarıyla ateş etmesinin dışın da, ilk kez İran insansız hava araçlarını kullandığı ortaya çıktı.

Ermenistan'dan Azerbaycan'a İran SİHA'sı ile saldırı! - Resim : 3

İRAN SİHA’LARI GÖZLEM YAPIYOR NUMARASI YAPTI!

Öte yandan, yapılan takip sonucu, saldırı sonrası İran’ın Ermenilere destek verdiği insansız hava araçlarının Azerbaycan'dan yanıt alınca hızla kaçmaya başladı. İran tarafının ise, bu kaçışı kapatmak için Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki mesafeyi bahane ederek, kendi sınırları içinde gözlem yapıyormuş gibi görünmeye çalıştığının belirlendiği kaydedildi.

Ermenistan'dan Azerbaycan'a İran SİHA'sı ile saldırı! - Resim : 4

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama:

"Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan verilen bilgiye göre, 11 Nisan'da Ermenistan silahlı kuvvetleri birlikleri Gorus ilinin Dığ yerleşim birimi istikametindeki mevzilerinden, Laçın bölgesi istikametindeki Azerbaycan ordusu mevzilerini yoğun ateş altına almıştır. Karşı tarafın yaptığı provokasyon sonucunda Azerbaycan askerleri şehit olmuş ve yaralanmıştır.

Ermenistan'ın bu tür provokasyonlarının, uluslararası toplumun barış anlaşması müzakerelerine yönelik ciddi çağrılarda bulunduğu bir dönemde gerçekleşmiş olması, Ermenistan'ın barış sürecinden yana olmadığını gösteriyor. Ermenistan'ın bu tür askeri provokasyonlarına siyasi provokatif eylem ve açıklamalar eşlik ediyor.

Ermenistan'ın uluslararası hukukun norm ve ilkelerini ihlal ederek Azerbaycan'a karşı yaptığı provokasyonlar, sadece Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini ihlal etmiyor, aynı zamanda bölgesel barış ve güvenliği de ciddi şekilde tehdit ediyor.

Ermenistan'ın bu eylemleri uluslararası toplum tarafından ciddi bir şekilde reddedilmeli ve kınanmalıdır.

Ermenistan'ın provokasyonlarını önlemek amacıyla Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri gerekli tüm önlemleri alıyor ve almaya devam edecek.

Ermenistan'ın yaptığı provokasyonların sorumluluğunun tamamen Ermenistan'a ait olduğunu bir kez daha belirtiyoruz."

 

 

 

 

Ermenistan'dan Azerbaycan'a İran SİHA'sı ile saldırı! ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan İran SİHA
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.