Azerbaycan’dan İran’a büyük tepki! “Karabağ’da tarih yazdık, ithamlar ironik ve gülünç!”

Azerbaycan, İran Kara Kuvvetleri Komutanı Kiomers Haydari’nin açıklamalarına büyük tepki gösterdi.Haydari’nin ”Azerbaycan Karabağ’da, Suriye'den IŞİD üyelerini getirip çatışmalara soktuğunu ”iddialarına,” şanlı Azerbaycan ordusunun topraklarımızı tek başına işgalden kurtardığını ve bir zafer tarihi yazdığını ilan ediyoruz. Bu iddia absürt bir suçlamadan başka bir şey değildir.Bu açıklaması ironik ve gülünçtür." dedi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL

Azerbaycan’ın Ermenistan’ın yaptığı çeşitli yasa dışı sınır ihlalleri ve provokasyonlarına İran’da katıldı.

İRAN KARA KUVVETLERİ KOMUTANI HAYDARİ’DEN TUHAF AÇIKLAMA!

İran İslam Cumhuriyeti Kara Kuvvetleri Komutanı Kiomers Haydari bugün bir açıklama yaptı.Haydari açıklamadında 44 günlük Karabağ savaşı sırasında Azerbaycan'ın Suriye'den IŞİD üyelerini getirip çatışmalara soktuğunu söyledi. İranlı general Haydari’nin kanıtsız suçlamasına karşılık,Azerbaycan Savunma Bakanlığı büyük tepki göstererek resmi olarak yanıt verdi.

Azerbaycan’dan İran’a büyük tepki! “Karabağ’da tarih yazdık, ithamlar ironik ve gülünç!”
İran Kara Kuvvetleri Komutanı Kiomers Haydari

 

“AZERBAYCAN ORDUSU KARABAĞ’DA TARİH YAZDI!”

Azerbaycan Savunma Bakanlığı: "İran'ın suçlaması temelsizdir ve kesinlikle kabul edilemez.”diyerek yaptığı açıklama da,şu görüşlere yer verildi.”"İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı Kiomers Haydari, Azerbaycan hakkında iftira niteliğinde görüşler dile getirdi.İran tarafının Azerbaycan topraklarında herhangi bir yabancı gücün varlığına ilişkin suçlaması temelsizdir ve kesinlikle kabul edilemez. Genel olarak Azerbaycan topraklarında yabancı unsurlar bulunmamaktadır.K. Haydari saçma sapan sözleriyle Azerbaycan'da sözde "Siyonist" güçler olduğunu ve Azerbaycan'ın 44 günlük savaşı sırasında Suriye'den getirilen IŞİD teröristlerini kullandığını ve halen ülkede olduklarını iddia ediyor. Aynı zamanda Ermenistan sınırındaki değişikliklere İran tarafından izin verilmeyeceğini söylüyor.”

Azerbaycan’dan İran’a büyük tepki! “Karabağ’da tarih yazdık, ithamlar ironik ve gülünç!” - Resim : 2


“ERMENİSTAN’IN İKİ ANA MÜTTEFİKİ FRANSA VE İRANDIR!”

Azerbaycan Savunma Bakanlığı açıklamasının devamında,”K. Haydari'ye Ermenistan'ın 30 yıl boyunca Azerbaycan topraklarını işgal ettiğini hatırlatmak isteriz. Bu askeri saldırı sonucunda Azerbaycan-İran devlet sınırının 132 kilometrelik bölümü de işgal edildi. Ancak İran tarafı, Ermenistan konusunda hiçbir zaman suçlayıcı bir açıklama yapmadı. Aksine İran-Ermeni kardeşliği bu dönemde güçlendi. Bugün Ermenistan'ın dünyada iki ana müttefiki olduğu kimseye sırrı değildir, bunlardan biri Fransa, ikincisi İran'dır."denildi.


“KARABAĞ’DA TARİH YAZDIK. İTHAMLAR İRONİK VE GÜLÜNÇ!”


Azerbaycan Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında tüm ülkelerin toprak bütünlüğünün desteklendiği ve devletlerin iç işlerine karışılmadığı belirtilerek, ”Azerbaycan'ın 44 günlük Vatan Savaşı'nda DAİŞ teröristlerini kullandığı iddiasına cevaben, şanlı Azerbaycan ordusunun topraklarımızı tek başına işgalden kurtardığını ve bir zafer tarihi yazdığını ilan ediyoruz. Bu iddia absürt bir suçlamadan başka bir şey değildir. Çeşitli ülkelerde terör eylemleri gerçekleştirmiş bir devletin üst düzey bir yetkilisinin bu açıklaması ironik ve gülünçtür." ifadeleri kullanıldı.

Azerbaycan’dan İran’a büyük tepki! “Karabağ’da tarih yazdık, ithamlar ironik ve gülünç!” ile ilgili etiketler Azerbaycan
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.