Erkeğe sevgililer günü hediyesi 2020! İşte hediye fikirleri

Sevgililer Günü'nde erkeğe alınabilecek hediyeler! 14 Şubat'a az bir zaman kala heyecan dolu bekleyiş başladı. Tüm dünyada her sene kutlanan Sevgililer Günü'nün vazgeçilmezleri arasında ise hediyeler yer almaktadır. Kadınlar sevgililerine alabileceği hediyeleri araştırmaya başladı. İşte 14 Şubat Sevgililer Günü'nde erkeğe alınabilecek hediyeler! Merak edilen detaylar haberimizde...

Sevgililer Günü'nde erkeğe alınabilecek hediyeler! Sevgililer Günü için arayış başladı. Her sene 14 Şubat'ta Sevgililer Günü kutlanıyor. Sevgililer Günü heyecanı ise şimdiden başladı. Erkekler sevgilileri için en güzel hediyeleri ararken kadınlarda yaratıcı araştırmaya başladı. İşte 14 Şubat Sevgililer Günü'nde erkeğe alınabilecek hediyeler! Detaylar haberimizde...

Eğer erkek arkadaşını spor tutukunuysa işi en kolay olanlardan biri siz olabilirsiniz. Çünkü erkek arkadaşınız için en ideal hediye taraftarı olduğu takımın herhangi bir ürünü olabilir. Forma, atkı, sweatshirt, tişört, ayakkabı, çanta...

Erkeğe sevgililer günü hediyesi 2020! İşte hediye fikirleri

Kemer bazıları için bir takıntı bile olabiliyor. Şık, hem günlük hem özel bir yerde takılabilecek bir kemer oldukça doğru bir tercih olabilir.

Bir takım elbise şahane bir hediye. Sürekli giyebileceği bir hediye olmaz ancak gardrobunda kalıcı bir hediye olacağı kesin.

14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ NEDİR?

14 Şubat Sevgililer Günü’nün kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanır. 14 Şubat Sevgililer Günü Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" olarak bilinir.

Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır. Valentine Romalı askerlerin evlenmesinin yasak olduğu dönemlerde; gizlice evlenmelerine yardım ettiği için öldürülmüştür. Bu nedenle 14 Şubat Sevgililer Günü kutlanır. Madem kutlanıyor o zaman o hediyeler illa ki alınacak. Gelin 14 Şubat Sevgililer gününde kadınlara ne hediye alacağınıza şöyle bir göz atalım.

SEVGİLİLER GÜNÜ NEDEN KUTLANIR?

Bir ritüel olarak her yıl 14 Şubat tarihinde kutlanan Sevgililer Günü, Milattan Sonra III. yüzyıla dayanmaktadır. Rivayete göre İmparator 2. Claudius Roma’yı kendi katı kuralları ile zalimce yöneten bir hükümdardı. Onun için en büyük problem ordusunda savaşacak asker bulamamaktı. Ona göre bu durumun tek sebebi Romalı erkeklerin aşklarını ve ailelerini bırakmak istememeleriydi. İşte bu yüzden Claudias, Roma’daki tüm nişan ve evlilikleri kaldırdı.

Aziz Valentina ise Cladudius’un hükümdarlığı zamanında Roma’da yaşayan bir papazdı. Aziz Valentina kendisi gibi papaz olan Aziz Marius ile birlikte Claudias’un yasağına rağmen gizlice çiftleri evlendirmeye devam etti. Ancak imparator bu durumu bir süre sonra öğrendi. Aziz Valentine, insanları evlendirmeye devam ettiği için tutuklandı ve yaptıklarının cezası olarak sopa ile dövülerek öldürüldü. Valentina Milattan sonra 270 yılının 14 Şubat'ında da Hıristiyan şehitliğine gömüldü.

O gün itibariyle Sevgililer Günü'nün kutlandığı ifade edilmektedir. Sevgililer Günü, normal bir hediye alıp vermekten daha çok, partnerler arasında romantik bir paylaşım ve sevginin geleceğine ilişkin bir yatırım olarak da kabul edilmektedir.

Erkeğe sevgililer günü hediyesi 2020! İşte hediye fikirleri ile ilgili etiketler Sevgililer Günü 2020 hediye
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.