Ergin Ataman: Kupayı kazanan ilk Türk antrenör olup olmamam önemli değil, bir Türk takımı söz konusu

Ergin Ataman: "Karşımızda son şampiyon var, bırakmıyorlar. CSKA onlar da... Direniyorlar. Allah yardım etti. Son 30 saniyede iyi oynadık, kazandık. Kupayı kazanan İlk Türk antrenör olup olmamam önemli değil. Bir Türk takımı söz konusu. Kazanmak için çok çaba sarf edeceğiz. Elimizden geleni yapacağız. Bize inanın, biz kupayı kazanacağız."

Anadolu Efes'in üst üste 2. kez THY Euroleague'de finale taşıyan Ergin Ataman, Köln'deki tarihi zaferin ardından, "Bu maçta da aynı hatayı yaptık. İlk 3 çeyrek kusursuz oynadık, son çeyrekte inanılmaz kötü oynadık. Clyburn'ü durduramadık! Maçı kazandık ama şanslıydık. Daha kolay kazanmalıydık. Umarım aynı hataları finalde yapmayız" dedi.

Play-off'taki Real Madrid serisinde olduğu gibi 20 sayı farklarla öne geçtiği maçın son çeyreğinde yine krize giren Lacivert-Beyazlılar, CSKA son topta devirmeyi başardı. Koç Ataman maçın ardından şunları söyledi:

"İlk 3 periyot, tamamen kendi stratejimizi ortaya koyduk. İstanbul'da olduğu gibi CSKA'yı domine etmeyi başardık. CSKA, 3. çeyrekten itibaren sadece Clyburn ile oynadılar. Arayışa girdik. CSKA yaklaşınca hücumda da panik yaptık. Madrid'de kaybettiğimiz maçın tekrarı gibi olmaya başladı ama son 2 savunmayı iyi yaptık ve maçı kazandık. Daha rahat kazanabilirdik. Büyük heyecan yaşattık. Herkesten özür diliyoruz bu heyecan için.

2019 finalinin rövanşını aldık CSKA'dan. Geçen sezon şampiyonluğa giderken yolumuz durdu pandemiden dolayı. Yine finaldeyiz. İyi oynayıp kazanmaya çalışacağız. Beaubois ve Micic'in performansı nedeniyle Larkin'e istediği dakikalar gelmedi. Kenarda beklemek biraz strese soktu onu. Oyuna girince de aynı performansı bekliyorsunuz. Larkin kötü oynadı dersiniz ama 11 sayı atıp işini yaptı. Finalde daha iyi olacaktır."

"Micic, Beaubois, Simon çok iyi oynadı. Anderson kritik katkı yaptı. Sertaç çok iyi oynadı. Karşımızda son şampiyon var, bırakmıyorlar. CSKA onlar da... Direniyorlar. Allah yardım etti. Son 30 saniyede iyi oynadık, kazandık. Kupayı kazanan İlk Türk antrenör olup olmamam önemli değil. Bir Türk takımı söz konusu. Kazanmak için çok çaba sarf edeceğiz. Elimizden geleni yapacağız. Bize inanın, biz kupayı kazanacağız."

Ergin Ataman: Kupayı kazanan ilk Türk antrenör olup olmamam önemli değil, bir Türk takımı söz konusu

MİCİC: SAÇMASAPAN HATALAR YAPTIM

Normal sezonun en değerlisi seçilen, CSKA maçına da damgasını vuran ancak son çeyrekte 5 faulle oyundışı kalarak krizi derinleştiren Vasilije Micic, şunları söyledi:

"Çok zordu son anları kenardan seyretmek. Bahane gibi görülmesin istiyorum ama yorgunlukla saçmasapan hatalar yaptım. Rodrigue ve Shane adına mutluyum. En önemlisi kazanmaktı. Çok zor bir maçtı. Her maçtan bir şeyler öğreniyoruz. Maç başında takımı ittirmeye çalıştım. Depoda benzin kaldı zannettim ama bitmiş. Çok zor bir maçtı. CSKA'yı da tebrik ediyorum. Harika mücadele ettiler."

Ergin Ataman: Kupayı kazanan ilk Türk antrenör olup olmamam önemli değil, bir Türk takımı söz konusu ile ilgili etiketler Anadolu Efes Ergin Ataman CSKA Moskova THY Euroleague
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.