Eren İsminin Anlamı Nedir? Kur'an'da Geçiyor Mu?

5 yıl önce terör örgütü PKK militanları tarafından Trabzon'da şehit edilen Eren Bülbül bir kez daha doğum gününde anıldı. Erkek çocuklar için kullanılan Eren isminin anlamı merak edildi. Peki Eren ismi Kur'an'da geçiyor mu?

Erkek çocuklar için kullanılan son zamanlarda anne ve baba adaylarının dikkatini çeken, bunların yanında kulağa hoş gelen yapısı ile beraber telaffuzunun kolay olmasından dolayı tercih edilen Eren isminin anlamı merak edilmektedir.

Erkek bebek sahibi olmak için gün sayan anne ve baba adaylarının dikkatinden kaçmayan Eren ismi oldukça beğenilmekte ve kulağa hoş gelen yapısıyla beraber telaffuzunun da kolay olması yönünden bir tercih sebebidir.

Eren isminin anlamı nedir?

Günümüzde sık olarak karşılaşılan Eren ismi; olağanüstü sezgilere sahip, neticesinde gerçekleri görebilen kimse olarak TDK sözlüğünde yer almaktadır. Eren ismi ayrıca vasıl olan, ermiş kişi, cesur ve yiğit anlamlarını da gelmektedir.

Eren ismi Kur'an'da geçiyor mu?

Eren, Türkçe kökenli bir isimdir. Bu yüzden Kur'an-ı Kerim'de yer almamaktadır. Anlam bakımından güzel olması sebebiyle birçok aile tarafından Eren ismi tercih edilmektedir.

Eren isminin kökeni: Türkçe
Eren isminin cinsiyeti: Üniseks (Kız/Erkek)
Eren isminin renk sembolü: Pembe/Mavi
Eren isimli kişi sayısı: 84000
Eren isminin kullanım oranı: 210
Eren isminin harf sayısı: 4

Eren İsminin Anlamı Nedir? Kur'an'da Geçiyor Mu? ile ilgili etiketler eren
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.