Erdoğan Toprak kimdir? CHP Meclis Başkanı Adayı kaç yaşında?

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Meclis Başkan adayı belli oldu. Erdoğan Toprak kimdir? CHP Meclis Başkanı Adayı kaç yaşında? Detaylar haberimizde...

CHP'nin Meclis Başkanı adayının Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na çok yakın bir isim olduğu belirtiliyor. Erdoğan Toprak kimdir? CHP Meclis Başkanı Adayı kaç yaşında? Bu soruların yanıtlarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Erdoğan Toprak kimdir? CHP Meclis Başkanı Adayı kaç yaşında?

CHP’nin Meclis Başkanı adayının Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı, İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak olduğu öğrenildi.

CHP'de Meclis Başkanı adayı olarak İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak gösterildi.
Toprak, yarın 11.00’de CHP Grup Başkanvekilleri ile birlikte TBMM Başkanlığı’na adaylık başvurusunu yapacak.

ERDOĞAN TOPRAK KİMDİR?
10 Aralık 1961 Adana doğumlu Erdoğan Toprak, Türk iş adamı ve siyasetçidir.. 2011 yılından beri Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul 3. bölge milletvekilidir. 1995-2002 yılları arasında Demokratik Sol Parti (DSP) milletvekili olarak mecliste yer almıştır ve 2002 Türkiye genel seçimleri'nden önce Bülent Ecevit başkanlığında kurulan koalisyon hükûmetinde Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak yer almıştır. 2011 ve Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde tekrar meclise girmiştir. 25 Aralık 2010 tarihinden beri CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir. Ağustos 2015 tarihinde Toprak'a Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından koalisyon hükümeti'nde bakanlık teklifi gönderilmiştir fakat Toprak bu teklifi reddetmiştir.

YAŞAMI VE KARİYERİ
Erdoğan Toprak, 10 Aralık 1959 tarihinde Hasan ve Kazel Toprak çiftinin çocuğu olarak Adana'nın Zeytinli köyünde doğdu. 1983 yılında serbest ticaret işine başlamadan önce Anadolu Üniversitesi Sosyal bilimler bölümünden mezun oldu. Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) üyeliği yaptı ve Beşiktaş genç İş Adamları Derneği'nin kurucu üyeleri arasında yer aldı. Ayrıca İstanbul Ticaret Odası üyeliği de yaptı.

Bahçelievler Spor Kulübü 3.Dönem Başkanlığı, Bakırköyspor Kulübü As Başkanlığı, Türkiye-Hindistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı ile Devlet Bakanlığı yaptı. Evli ve üç çocuk babasıdır. 25 Aralık 2010 tarihinden itibaren CHP Genel Başkan yardımcılığına getirildi. XX., XXI., XXIV., XXV. ve XXVII. Dönem İstanbul Milletvekilidir.

TBMM BAŞKANLIĞI
Meclis başkanlığı seçimi 4 turda ve gizli oy ile yapılır. 1. ve 2. turda üye tam sayısının 2/3 çoğunluğu ile, 3. turda salt çoğunluk ile, 4. turda ise en çok oy alan iki aday arasında yapılan seçimle en fazla oyu alan adayın kazanması yolu ile yapılır. 2001 Anayasa değişikliği ile seçimlerin 5 gün içerisinde bitirileceği hükmü getirilmiştir.

GÖREV VE YETKİLERİ
Meclisin temsili ve Meclis toplantılarına başkanlık edilmesi.
Cumhurbaşkanlığına vekillik etmek.
Tatil veya ara verme döneminde kendiliğinden veya 1/5 milletvekili isteği ile meclisi toplantıya çağırma.
Cumhurbaşkanı tarafından seçim yenileme kararı konusunda görüş belirtmek.
Seçim yenilenmesi kararının verilmesi durumunda geçici Bakanlar Kuruluna siyasi parti gruplarından alınacak bakan sayısını belirlemek.
Meclis sekreterine açılacak davada soruşturma izni vermek.
Meclisin kolluk ve yönetim hizmetlerini yönetmek.
Meclis tutanak dergisini denetlemek.
TBMM komisyonlarını denetlemek.

Erdoğan Toprak kimdir? CHP Meclis Başkanı Adayı kaç yaşında? ile ilgili etiketler erdoğan toprak kimdir chpnin meclis başkanı adayı kaç yaşında
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.