Erdoğan: Milli Saraylar İslam Medeniyetleri Müzesi'nde elimizdeki tüm objeler sergilenecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 39. Türkiye Diyanet Vakfı Kitap ve Kültür Fuarı Açılışına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu müzede senede 1-2 kez elimizdeki tüm objeler sergilenecek ve milletimizin hizmetinde olacak" dedi. Erdoğan ayrıca, "Türkiye'nin geri kalmışlığı yokluklarla ilgili değildi. İnsanların kılıklarına, kıyafetlerine ibadetlerine takılanlar, milletimizin bizi biz yapan mirasına sırt dönmüştü." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 39. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan ardından Milli Saraylar İslam Medeniyetleri Müzesi Açılış Töreni'ne katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Türkiye Diyanet Vakfımız tarafından düzenlenen kitap ve kültür fuarlarının 39'uncusunun hayırlı olmasını diliyorum. Bu yıl Ankara'da Ahmet Hamdi Akseki Camii, İstanbul'da Fatih Camii ve Büyük Çamlıca Camii'nde açılan kitap ve kültür fuarlarını Ramazan ayının bereketlerinden biri olarak görüyorum. Büyük Çamlıca Camii'mizin altında inşallah müzemizi de açıyoruz. Bu müzede senede bir bazen iki kez elimizdeki tüm objeler sergilenecek ve milletimize tamamiyle bu objeler onların hizmetinde olacak.

Tarihimzide 50-60 yıllık hayatlarına 500'e yakın eser sığdıran abidevi isimler vardır. En büyük vasfı fetihler yapmak olan ecdadın, Kalem kılıçtan keskindir sözü okumaya verdiği önemi gösterir.

Uzunca bir süre devam eden Türkiye'nin geri kalmışlığı sadece yokluklarla ilgili değildi. İnsanların kılıklarına, kıyafetlerine ibadetlerine takılanlar, milletimizin bizi biz yapan mirasına sırt dönmüştü. Milletimizin diğer alanlara birlikte okuma-yazma konusunda da önü açıldı.

Mesela 2000 yılında kitap sayısı 9 bini bulmazken, geçtiğimiz yıl bu sayı 187 bine çıkmıştır.
Türkiye diyanet vakfımızın 1983 yılı Ramazanı'ndan beri gerçekleştiriği bu fuar için tebrik ediyorum.

 

Erdoğan: Milli Saraylar İslam Medeniyetleri Müzesi'nde elimizdeki tüm objeler sergilenecek! ile ilgili etiketler Erdoğan İslam Medeniyetleri Müzesi büyük çamlıca cami
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.