Erdil Yaşaroğlu kimdir? Kaç yaşında? Nerelidir?

Dr Erdil Yaşaroğlu kimdir? Kaç yaşında? Nerelidir? Başarılı karikatürist Erdil Yaşaroğlu karikatürlerini paylaşanları mahkemeye verdiği iddiası ile gündem oldu. Peki, Erdil Yaşaroğlu kimdir? Kaç yaşında? Nerelidir?

Erdil Yaşaroğlu kimdir? Kaç yaşında? Nerelidir? Türk karikatürist son günlerde karikatürlerini paylaşanlara dava açtığı iddiası ile gündem oldu. Dava haberlerinin ardından hayatı araştırılmaya başlandı.  Peki, Erdil Yaşaroğlu kimdir? Kaç yaşında? Nerelidir?

Erdil Yaşaroğlu kimdir?

Erdil Yaşaroğlu 2 Kasım 1971 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir.  Ailesi aslen Rize'nin Ardeşen ilçesindendir. Henüz 9 yaşındayken karikatür çizmeye başlayan Erdil Yaşaroğlu'nun ilk profesyonel karikatürleri 1989 yılında Güneş gazetesinde yayımlandı. Yaşaroğlu, aynı yıl Limon dergisine girdi ve dergi Leman adını aldıktan sonra da 2002 yılına kadar orada çizmeyi sürdürdü. 1990 yılında Plastip Show adlı programla televizyon dünyasına da adım atan çizer, Laf Lafı Açıyor, Televizyon Çocuğu, Beyaz Show gibi 50’ye yakın televizyon programında görev aldı. Yaşaroğlu’nun, 1999’da kurduğu komikaze.

Erdil Yaşaroğlu kimdir? Kaç yaşında? Nerelidir?

net adında bir web sitesi bulunmaktadır. 2002 yılında arkadaşlarıyla Penguen Mizah Dergisi'ni kurdu. 2015 Yılında Süper Penguen Çocuk Mizah Dergisini kurdu. 2017 yılında Penguen dergisi kapanınca Dergilik uygulamasında Komikaze dergisi olarak karikatürlerini aylık yayınlamaya başladı. 16 Eylül 2010 tarihinde oyuncu ve sunucu Begüm Kütük ile evlenmiştir. 2012 yılında Dünya'nın en büyük karikatürünü çizerek Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiştir.

 18 Nisan 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü mezunudur. Türkiye ve yurtdışında çeşitli karma sergilere katılmış, projeler yapmıştır. 2019 Yılında İstanbul Bomontiada’da Oyun isimli heykel sergisi açmıştır. Halen Süper Penguen ve heykel çalışmalarına devam etmektedir.

Erdil Yaşaroğlu kimdir? Kaç yaşında? Nerelidir? ile ilgili etiketler erdil yaşaroğlu kimdir kaç yaşında nerelidir
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.