Erdem Gül kimdir, neden tutuklandı, kaç yaşında, nereli?

Erdem Gül, Adalar Belediye Başkanı olarak görev yaptığı süreçte aldığı 5 yıl hapis cezasıyla gündeme geldi. Sosyal medyada geniş bir ilgiyle karşılanan bu gelişme sonrasında, Erdem Gül'ün kimliği ve tutuklanma nedeni merak konusu oldu. Peki, Erdem Gül kimdir, neden tutuklandı, kaç yaşında, nereli? İşte, Erdem Gül'ün hayatı ve tutuklanması hakkında merak edilenler....

Adalar Belediye Başkanlığı görevi sırasında, Erdem Gül, 5 yıl hapis cezasıyla gündeme geldi. Bu olay, sosyal medyada geniş bir ilgiyle karşılandı ve kullanıcılar, Erdem Gül'ün kimliği ve tutuklanma nedeni hakkında arama motorlarında araştırmalarını sürdürüyor. Peki, Erdem Gül kimdir, neden tutuklandı, kaç yaşında, nereli? İşte detaylar...

Erdem Gül kimdir, neden tutuklandı, kaç yaşında, nereli?

ERDEM GÜL KİMDİR?

Erdem Gül, 1967 yılında Giresun'da dünyaya geldi. Gazetecilik kariyerine uzun yıllar parlamento muhabirliği yaparak başlayan Gül, Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilciliği gibi önemli görevlerde bulundu. Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'ndan mezun olan Gül, 1992 yılında ANKA Ajansı'nda profesyonel gazetecilik kariyerine adım attı. Taraf Gazetesi ve Cumhuriyet Gazetesi'nde AKP ve parlamento muhabiri olarak görev aldı. 2013 yılında Cumhuriyet Gazetesi Ankara Bürosu'nda Haber Müdürü olarak atanmış ve 2014 yılında Ankara Temsilciliği görevine getirilmiştir.

ERDEM GÜL NEDEN TUTUKLANDI?

Adalar Belediye Başkanı olarak görev yapan Erdem Gül, 26 Kasım 2015 tarihinde MİT TIR'ları haberine dair Can Dündar ile birlikte tutuklandı. Ancak 92 gün sonra serbest bırakıldı. 6 Mayıs'taki duruşmada, "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak" suçundan Can Dündar'a 5 yıl 10 ay hapis cezası verilirken, Erdem Gül de aynı suçtan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak 9 Mart 2018'de Yargıtay, Erdem Gül'ün beraatine karar verdi.

ERDEM GÜL EVLİ Mİ?

Erdem Gül, evli bir birey olup, iki çocuk babasıdır. Gül'ün yaşamı ve kariyeri, medya ve kamuoyu tarafından dikkatle takip edilmektedir.

Erdem Gül kimdir, neden tutuklandı, kaç yaşında, nereli? ile ilgili etiketler Erdem Gül
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.