EPDK, nisan ayına ilişkin indirimli elektrik tarifelerini belirledi! İşte kalem kalem yeni tarife

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu yüzde 15'lik indirimin ardından EPDK, nisan ayına ilişkin elektrik tarifelerini belirledi. İşte kalem kalem yeni tarife listesi...

EPDK, nisan ayına ilişkin indirimli elektrik tarifelerini belirledi.

EPDK, nisan ayına ilişkin indirimli elektrik tarifelerini belirledi! İşte kalem kalem yeni tarife

EPDK, tüm abone gruplarında yüzde 15 indirime gitti. Buna göre 300 liralık faturada 45 liralık indirim olacak. Elektrikte, 1 Ocak 2022’den itibaren ‘kademeli tarife’ uygulanıyor. Buna göre; ayda 240 kilovatsaat (kWh) altında elektrik tüketen aboneler düşük, 240 kWh üzeri elektrik tüketen aboneler ise yüksek tarifeye göre fatura ödüyor.

İŞTE YENİ TARİFE

Düşük tarifenin kilovatsaat ücreti mart sonuna kadar vergi ve fonlar dahil 1.73 lira, yüksek üst kademe ise bu tutar 2.60 lira olarak uygulandı. Ticarethanelerde ise yüksek kademenin kilovatsaat fiyatı da vergiler dahil 4.45 lira seviyesindeydi. Yüzde 15 indirimle meskenlerde ilk kademenin kilovatsaat ücreti 1.47 liraya, ikinci kademenin kilovatsaati de 2.21 liraya geriledi. Ticarethanede ise kilovatsaat başına tüketim bedeli nisanda 3.78 liraya düştü.

 

 

 

 
 
EPDK, nisan ayına ilişkin indirimli elektrik tarifelerini belirledi! İşte kalem kalem yeni tarife ile ilgili etiketler ekonomi EPDK Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.