En düşük memur maaşı ne kadar oldu 2023? Öğretmen, hemşire, polis maaşı kaç TL?

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'in açıklamaları sonrasında, en düşük memur maaşlarının belirlendiği açıklandı. Vatandaşlar, memur ve emekli maaşlarına gelecek zam miktarını merakla bekliyorlardı. Haziran ayı enflasyon verileri Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı ve bu veriler, memur ve emekli maaşlarına yansıyacak olan 6 aylık enflasyon farkınıN belirlenmesinde etkili oldu. Peki, En düşük memur maaşı ne kadar oldu 2023?

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'in açıklamaları sonrasında, en düşük memur maaşlarının ne kadar olduğu belli oldu. Milyonlarca vatandaş, memur ve emekli maaşı zammı için gelecek zam açıklamasını bekliyordu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından haziran ayı enflasyonu açıklandı ve bu da memur ve emekli zammını belirlemede etkili olan 6 aylık enflasyon farkını belirledi. Peki, En düşük memur maaşı ne kadar oldu 2023? 

En düşük memur maaşı ne kadar oldu 2023? Öğretmen, hemşire, polis maaşı kaç TL?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul Teşkilatıyla Bayramlaşma Programına video konferans ile katılmıştı. Erdoğan, "Memur maaşlarıyla ilgili düzenlemeyi, bayram sonrası hızlıca meclisimizin takdirine sunacağız. Böylece seçimlerde milletimize verdiğimiz bir sözü daha gerçekleştirmiş olmanın bahtiyarlığını yaşayacağız" ifadelerini kullanmıştı

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük memur maaşını 22 bin TL'ye çıkaracak kanun teklifi hakkında açıklama yaptı.

Güler, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Uzun bir süredir üzerinde çalıştığımız teklifin son halini tamamladık ve başkanlığa sunduk. Toplamda 17 madde içeriyor. Teklifimiz, tüm memurların ücretlerine seyyanen 8,077 TL'lik bir artış öngörüyor. Buna göre, en düşük memur maaşı Temmuz ayında 22,017 TL seviyesine yükselecek. Bu, %86'lık bir artış oranına denk geliyor. Ortalama memur maaşı ise 25,015 TL olacak ve Temmuz ayında %74'lük bir artış gerçekleşecek."

Bu çerçevede, en düşük memur maaşı 22 bin 17 TL'ye oldu.

Bugün Meclis'e sunulacak olan kanun teklifi, memur ve emeklilerin maaş zamlarını içerecek. Bu teklife göre, memur ve memur emeklilerine sözleşme ve enflasyon farkının yanı sıra refah payı da verilecektir. En düşük memur maaşı 22 bin lira seviyesine yükseltilecek. İşçi ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına da refah payı eklenmesi planlanmaktadır. Emeklilerin maaşlarında kademeli artış beklenmektedir.

.

En düşük memur maaşı ne kadar oldu 2023? Öğretmen, hemşire, polis maaşı kaç TL? ile ilgili etiketler memur emekli emekli maaşı
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.