Emeklilerin 15 günlük maaş farkı ne zaman yatacak? Emekliler Ocak ayında zamlı maaş alacak mı?

Aralık ayı enflasyon oranlarının açıklanması ve 2022 yılı asgari ücret rakamlarının ortaya çıkmasıyla emeklilerin 15 günlük maaş farkları ve zamlı maaşları konusunda bir son dakika gelişmesi yaşandı. Peki ama emekliler maaş farklarını ne zaman alacaklar?

Memurlara yapılan enflasyon zammı oranları %28 olarak belirlendikten sonra 2022 yılının ilk 6 ayı içerisinde bu rakama ilave olarak %2,5 oranında bir zam daha gerçekleşti. Memurların maaşlarını bir ay öncesinden aldıkları hesaba katıldığında; Ocak maaşlarını Aralık 15’te, Şubat maaşlarını ise Ocak 15’te almaları ek zamları bir kez daha gündeme getirdi.

Bu nedenle Ocak ve Temmuz ayları içerisinde 14-15 günlük bir maaş farkı oluşmaktadır. Bu senede oluşacak bu maaş farkları için memurlar ve memur emeklileri bu maaş farklarının ne zaman yatacağı konusunda ilk araştırmalarını gerçekleştirdi.

Emeklilerin 15 günlük maaş farkı ne zaman yatacak? Emekliler Ocak ayında zamlı maaş alacak mı?

Ocak ve Temmuz aylarında oluşan bu 15 günlük maaş farkları genel olarak ay sonuna doğru ödenmektedir. Bu ay da Ocak ayının son haftasına doğru ödenmesi beklenen bu maaş farklarının 800 ile 1000 TL arasında olacağı tahmin edilmektedir. Memur ve memur emeklilerine ödenecek bu maaş farkı için bekleme süreci başladı.

Memurlara yapılan %30.5 oranındaki zammın ardından bugün itibariyle memurlar zamlı maaşlarını almaya başladı. Enflasyon farkı Ocak ayında maaşlara yansımaya başladı. Ancak %2.5 oranındaki ek zam Ocak ayında yetişmedi. Ek zam için Şubat ayı gösteriliyor. Memurlar şimdiden maaş farkı ödemelerini ve Şubat ayında alacakları ek zamlı maaşlarını beklemeye başladı.

Emeklilerin 15 günlük maaş farkı ne zaman yatacak? Emekliler Ocak ayında zamlı maaş alacak mı? ile ilgili etiketler zam emekliler maaş farkları
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.