Emekli promosyonları 'Ölüm' halinde geri iade isteniyor! Sözleşmede bunu yapmamışsanız 'Dikkat' edin

Ekim ayı için banka promosyonlarında sona doğru gelinirken uzmanlar emeklileri bir kez daha uyardı. Son rakamlar 10 bin TL civarlarına kadar gelirken ölüm halinde alınan emekli promosyon ödemelerinin geri iade istenebileceği söylendi. Bunun gerçekleşmemesi adına ise sözleşmeye bir madde eklenmesinde şart var.

Ekim ayında bankalar emekli promosyonları ile yine gündemde kaldı. Ağustos ve Eylül dönemlerinde başlayan emekli promosyonları Ekim ayında da devam etti. Özel bankalar bu promosyonlarda rakamları 10 bin TL’ye kadar çıkartırken kamu bankaları ise adeta sınıfta kaldı. Son bir bilgi gelene kadar ise emekli banka promosyonlarında son tarih 31 Ekim olarak açıklandı.

BUNU YAPMAZSANIZ İADE İSTENEBİLİR!

Maaş hesabı ya da emekli maaşlarının bir başka bankaya taşınması sonrasında vatandaşlar promosyon almaya hak kazanmaktadırlar. Ancak bu gibi durumlarda bir sorunla karşılaşılmaması adına yapmanız gereken bazı şartlar bulunmaktadır.

Avukat Özge Çelik, promosyon ödemesi veren bankaların tekliflerini güncellediğini söylerken kamu ve özel bankaların promosyon ödemelerinde farklılıklar olduğuna da değindi. Bu gibi durumlarda ise bazı vatandaşların kendilerine en cazip teklifi sunan bankadan yana tercih yaptığını söyleyerek promosyonların yükselmesi ile birkaç hususa dikkat edilmesi gerekliliğinden bahsetti.

Emekli promosyonları 'Ölüm' halinde geri iade isteniyor! Sözleşmede bunu yapmamışsanız 'Dikkat' edin

ÖLÜM HALİNDE İADE

Avukat Özge Çelik özellikle hesabını başka bir bankaya taşıyan banka müşterinin ölümü halinde sözleşme şartları yeterince incelenmeden imza altına alınmış ise, sözleşmede 'bankaca ödenen promosyonun, banka tarafından iadesinin istenebileceğine' dair hükmün bulunabileceğine işaret etti.

Vatandaşların bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini söyleyen Çelik, imzalanan sözleşmelerde bu yönde bir düzenleme bulunmuyorsa ilgili sözleşmeye mutlaka 'Banka; müşterinin ölümü halinde, mirasçılarından ya da maaşını veren kurumdan “Promosyonun iadesi” talebinde bulunmayacaktır' vb. şekillerde hükümler ekleterek kendilerini koruma altına almaları gerekliliğinden söz etti.

Emekli promosyonları 'Ölüm' halinde geri iade isteniyor! Sözleşmede bunu yapmamışsanız 'Dikkat' edin ile ilgili etiketler emekli Banka promosyon Sözleşme
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.