Elon Musk tehdit mi ediliyor! Elon Musk ile İsrail görüşmesinde neler yaşandı? Musk Gazze’ye gidecek mi?

Elon Musk’un İsrail’e Starlink vermesi ile ilgili tüm detaylar herkesin merceğinde. Defalarca İsraile karşı açıklamalar yapan Musk görüşme sonrasında İsrail yanlısı tavırlar ile dikkat çekti. Bu durum ABD hükümeti tarafından da eleştirildi.  

Milyarder iş insanı Elon Musk İsrail'e gidip İsrail Başbakanı Netanyahu ile biraraya geldi. Hamas'ın saldırdığı yerleşim yerini ve İsrail parlamentosunu ziyaret etti. Musk ve Netanyahu kritik bir anlaşmaya da imza attı. Elon Musk İsrail'in onayı olmadan Gazze'ye internet vermeyecek.

Doç. Dr. Ali Murat Kırık CNN Türk ekranlarında konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda şunları söyledi;

“Savaşın başında Filistin'i destekleyen Elon Musk, sahibi olduğu X platformunda İsrail'in Gazze'deki vahşetine de izin verdi. Bunun yanısıra Starling üzerinden Gazze'ye internet vereceğini duyurdu. Musk bunu söyledi ve üzerinden bir hafta geçti ama İran'a nasıl yaptıysa Ukrayna'ya nasıl yaptıysa ertesi gün bunu yapmalıydı. Ama bu sefer yapmadı.

Elon Musk'ın İsrail'e gidip özür dilemesi istendi. Bir süre sonra da X platformunda Gazze'deki vahşete sansür gelmeye başladı.”

 

NETANYAHU İLE BİR ARAYA GELDİLER

İsrail'de Netanyahu ile görüşen Elon Musk İsrail'in onayı olmadan Gazze'ye internet verilmeyeceğini açıkladı. Bu kritik karar nasıl alındı? Elon Musk tehditlere boyun mu eğdi?

NASIL TEHDİT EDİLDİ?

"Sen eğer gidip özür dilemezsen seni ve şirketlerini bitireceğiz" denildi. Amerikan parlamentosounda 27 demokrat özellikle X'in SEO'suna ve Musk'a bir mektup yayınladı. Bu mektupta dediler ki; “İsrail'e karşıt bir propoganda yürüten Elon Musk'un bu duruma devam etmesi durumunda bizimle olan ilişkilerinin tamamen kesilmesine sebebiyet verecektir." denildi.

MUSK GAZZE'YE DAVET EDİLDİ

ABD’li milyarder Elon Musk'ın İsrail’e yaptığı ziyarete değinen Hamas Siyasi Büro üyesi Usame Hamdan, katliamların boyutunu ve Filistin halkına karşı işlenen suçları görmesi için Musk’ı Gazze Şeridi'ne davet etti.

 

 

 

Elon Musk tehdit mi ediliyor! Elon Musk ile İsrail görüşmesinde neler yaşandı? Musk Gazze’ye gidecek mi? ile ilgili etiketler Elon Musk Tehdit Hamas
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.