Gazze’ye İnternet verilmeyecek! Elon Musk İsrail hükümeti ile Starlink konusunda el sıkıştı!

Elon Musk İsrail hükümeti ile el sıkıştı. Sosyal medya platformu X sebebiyle Yahudi halkına karşı önyargı yayma eleştirileri ile karşılaştı. Bu sebeple Elon Musk İsrail'e gitti ve İsrail başbakanı Binyamin Netanyahu ile bölgeyi gezdi.

7 Ekim’de Hamas tarafından saldırıya uğrayan Kfar Aza kibbutzunu gezdi. Daha sonra İsrail devlet başkanı İsaac Herzog ile bir görüşme gerçekleştirdi.

İsrail devlet başkanı Herzog ile görüşme yapan Musk uydu interneti hizmeti Starlink’in İsrail hükümetinin onayı dışında Gazze'ye internet sağlamayacağı konusunda el sıkıştı. İsrail devlet başkanı konu ile ilgili Musk’a “sizin yönettiğinizde dahil olmak üzere ses sosyal medya platformları anti-semitizm hastalığına liman oluyorlar” diyerek uyardı.

ELON MUSK VE HERZOG GÖRÜŞTÜ

Elon Musk  Space X ve Tesla şirketlerinin sahibi olarak Herzog ile gerçekleştirdiği görüşmede “Hamas militanlarının çocuklarından itibaren ciddi bir propagandaya maruz kaldıklarına değindi. İnsanları yanlış bilgilere yüklendiklerinde neler yapabilecekleri dikkat topluyor. Çocukluk döneminden itibaren bununla beslenen masum insanların öldürülmesini iyi bir şey olduğuna inanabiliyor” şeklinde açıklamada bulundu. İkili arasında yapılan görüşmede X üzerinden yayınlanan yaklaşık 20 dakikalık İngilizce bir söyleşide yer aldı.

Bu söyleşide Netenyahu “bölgeye barış ve güvenliğin sağlanması için Hamas'ın ortadan kalkması gerektiğini işaret ederek önce ikinci Dünya savaşında Almanya ve Japonya'da olduğu gibi delillerin değişiminden kurtulmak gerekiyor” şeklinde açıklamada bulundu.  Musk’da “başka yolu yok” diyerek yanıt verdi.

Uzay teknolojileri şirketi Space X'in uydu interneti sağlayan Starlink hizmeti de İsrail'i ziyaretinde gündem oldu. Musk İsrail'in Gazze şehrinde interneti kesmesi ile ilgili olarak uluslararası yardım kuruluşlarının Starlink hizmeti sunma noktasında teklifte bulundu. Ancak İsrail Musk'ın bu hizmeti Gazze topraklarında ancak İsrail hükümeti onayı ile kullanabileceklerini söyledi. İsrail bu hizmetin Hamas tarafından kullanılacağını iddia etti.

X PLATFORMUNA ELEŞTİRİLER YÖNETİLİYOR

Elon Musk'ın İsrail ziyareti sonrasında ABD'li medya izleme örgütü Media Matters for America, X platformuna yönelik bir inceleme başlattı. İncelemede bazı reklamların Yahudi yanlısı yaklaşımların yanında göründüğü ortaya çıktı. Apple, Disney, IBM gibi şirketler reklamlarını durdurma noktasında karar aldılar. X’in en önemli gelir kaynağı reklam gelirleriydi. X Media Matters for America'ya platformu antisemitik içerikte doluymuş gibi gösterdiği gerekçesi üzerinden dava açtı. Daha önce X de yaptığı bir paylaşım sebebiyle de nefret söylemi ve yanlı suçlamalarıyla karşı karşıya kalmıştı. Yahudi halkına destek vererek Beyaz Saray’ı zayıflatmaya çalıştığı ile ilgili bir komplo teorisine onay veren paylaşım ardından Beyaz Saray anti-semitizm gerekçesiyle eleştiriye yağmuruna tutmuştu.

2022 yılının Ekim ayında Elon Musk satın aldığı Twitter'ın ismini X olarak değiştirmişti.

Gazze’ye İnternet verilmeyecek! Elon Musk İsrail hükümeti ile Starlink konusunda el sıkıştı! ile ilgili etiketler Elon Musk İsrail Starlink
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.