Elektrik faturasını minimumda tutmanın yolu belli oldu! Uzmanlar tek tek açıkladı

Uzmanların sıklıkla uyarılarda bulunduğu elektrik faturasından tasarruf edilebileceğine ilişkin uyarılara bir yenisi daha ekledi. Özellikle birkaç hususa dikkat çeken uzmanlar, ‘prizleri unutmayın’ dedi. İşte detaylar…

Elektrik faturasının artan maliyeti, her geçen gün vatandaşların daha da canını sımaya başladı. Özellikle konut ve işyeri giderini adeta ikiye katlayan elektrik faturasını düşürmek için uzmanlara göre mümkün. Özellikle konutlarda tasarrufu sıklıkla öneren uzmanlar, yaşanılan enerji krizinin tüm dünyadaki yankılarına da sıklıkla dikkat çeker hale geldi. Bu nedenle evde alınabilecek küçük önlemler ile fatura yarı yarıya düşürebildiği gibi enerji de son derece verimli kullanılabilir.

Enerjinin verimli bir şekilde kullanılabilmesi için harekete geçen uzmanlar, pek çok uyarıyı arka arkaya gerçekleştirilir hale geldi. Dünyanın enerji ve iklim krizleri ile başa çıkmaya çalıştığı bu yüzyılda, tasarrufun şart olduğunu bildiren uzmanlar, aynı zamanda faturayı daha az ödemenin de yolunun tasarruftan geçtiğini bildirdi. İşte uzmanların önerileri….

ELEKTRİKTE HİÇBİR ŞEYİ BIRAKMAYIN

Elektrik faturasını minimumda tutmanın yolu belli oldu! Uzmanlar tek tek açıkladı

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın tetiklediği enerji krizi, Avrupa’nın uzunca süredir masasında. Bu nedenle pek çok Avrupalı uzmanlar, sık sık uyarıda bulunur hale geldi. Değindikleri ilk konu ise, kullanılmayan elektrikli ev aletleri… Bilinenin aksine elektrikli ev aletleri, fişte kaldığı her an enerji çekiyor. Yani çalışmasa da fişte olan bir cihaz enerji çekmeye devam ediyor. Bu nedenle tüm fişleri çektiğinizden emin olmalısınız.

Gündeminde ampuller de olan uzmanlar, ampullerin her an enerji tüketen bir başka cihaz olduğunu bildirdi. Bu nedenle kullanılmadığında mutlaka kapatmayı öneren uzmanlar, evdeki tüm ampullerin ise tasarruflu ampuller ile değiştirilmesini tavsiye ediyor.

YALITIMLARI DOĞRU BİR ŞEKİLDE YAPIN

Uzmanların sıklıkla önerdiği bir başka detay ise yalıtım. Bunu sadece ısı yalıtımı olarak düşünmek gerekmiyor. Aynı zamanda soğutma yalıtımlarının doğru bir şekilde yapılması hem elektrik hem de doğalgazın daha az tüketilmesine neden oluyor.

Bir başka konu ise buzdolabı ya da fırın gibi nesneler. Bu nesneler ısınma ve soğuma üzerine dayalı. Bu nedenle doğru kullanılması çok çok önemli. Uzmanlar, enerji tasarrufu için buzdolabının 3-5 derece arasında çalışmasını istiyor. Fırın ise kesinlikle buzdolabından uzak konumlandırılmalı.

Elektrik faturasını minimumda tutmanın yolu belli oldu! Uzmanlar tek tek açıkladı ile ilgili etiketler Elektrik Tasarruf fatura
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.